ZZ.lv ARHĪVS

Iespēju vasara plānu īstenošanai

Linda Lindenbauma

2007. gada 26. jūlijs 15:20

513
Iespēju vasara plānu īstenošanai

Klāt jūlija beigas, vasara strauji tuvojas izskaņai, bet viss vēl nav izdarīts. Citi atpūšas, bet vidusskolu absolventiem priekšā svarīgi notikumi - iestāšanās izvēlētajā mācību iestādē. Arī jelgavniecei Ilzei Upeniecei augusta sākumā jāapliecina savas spējas Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA).

Jauniete kopš vienpadsmit gadu vecuma trenējas basketbolā. Pirms pievēršanās oranžās bumbas spēlei, Ilze izmēģināja spējas sporta karalienē.

«Man nepatika treniņi vieglatlētikā, jo bija garlaicīgi vienai skraidīt šurpu turpu. Nav komandas, un nav, ko rokās paturēt,» skaidro jauniete.

Vēlāk sportiste pārgāja uz Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas meiteņu basketbola komandu «Jelgava». Tur viņai patika, tāpēc trenējas vēl tagad, jo basketbolā ir komanda, ir bumba, ir mērķis.

«Doma studēt sporta akadēmijā radās šogad, kad bija jāizlemj, kādu augstāko mācību iestādi izvēlēties un ko gribu darīt nākotnē. Izvēle bija diezgan viegla,» klāsta topošā studente.

«Nezinu, kur vēl var izskoloties par treneri, tāpēc ceru, ka izdosies iekļūt LSPA.» Jauniete kā otro iecerējusi izvēlēties sporta skolotāja profesiju, jo tajā darbs saistīts ar sportu un mācīšanu, bet nav jālabo skolēnu darbi.

Raksta turpinājumu lasiet piektdienas, 27.jūlija, «Zemgales Ziņās».