ZZ.lv ARHĪVS

Gleznošanai jāatdod sevi visu

Linda Lindenbauma

2007. gada 26. jūlijs 14:38

657
Gleznošanai jāatdod sevi visu

Māksliniece Linda Kozule dzimusi un izglītojusies Jelgavā. Šogad viņa uzaicināta piedalīties izstādē «Jaunie Latvijas glezniecībā».

Glezniecība Lindu interesējusi kopš bērnības, iespējams, Ulda Rogas darbu iespaidā, jo dzīvojusi māksliniekam kaimiņos un nereti devusies ciemos, apbrīnojot viņa darbus. L.Kozule ļoti interesējās par mākslu, bet mākslas lauciņā nonāca pavisam nejauši, maldoties pa apkārtceļiem, bez iepriekšēja nodoma un pieredzes.

«Vienā šausmīgā dienā, staigājot pa Rīgas ielām, pilnīgi nedomājot, iegāju Mākslas akadēmijā apsēsties. Neatceros - kā, bet iesniedzu dokumentus mākslas vēsturniekos,» atceras Linda.

Tomēr šīs studijas nebija īstais aicinājums, un viņa sāka strādāt par sekretāri Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA). Pirms tam mēģināja sevi izpaust dejošanā, modeļu darbā, mācoties arhitektos, bet nekur nav bijis miera, līdz LMA rektors Indulis Zariņš ieteicis gleznot.

Izbrīns par šādu iespējamību bija liels, bet rektors bija tāda personība, kurā viņa klausījās. Citu norādījumus Linda nepieņēma, iespītējās.

Raksta turpinājumu lasiet piektdienas, 27.jūlija «Zemgales Ziņās».