ZZ.lv ARHĪVS

Neapmierina atalgojuma atšķirība

Uldis Veilands

2007. gada 26. jūlijs 16:40

669
Neapmierina atalgojuma atšķirība

Mūsu pilsētas un rajona pasta darbinieku galvenā problēma ir atšķirīgais atalgojums par vienādu darbu dažādās pasta nodaļās, dažas dienas pirms iespējamā pasta darbinieku streika uzsver Latvijas Pasta Jelgavas reģionālās nodaļas arodbiedrības priekšsēdētājs Viktors Ziņģis.

Piemēram, pasta centra nodaļā operators saņem 270 latu, bet citur par to pašu slodzi alga ir daudz mazāka, īpaši laukos.

Par nepamatotu tiek uzskatīts arī uzņēmuma ģenerāldirektora Ginta Škodova viedoklis, ka pagājušajā gadā pasta darbinieku algas palielinātas par 25 procentiem. Reālajā naudas izteiksmē samaksa ir mazāka nekā iepriekš, jo agrāk darbiniekiem regulāri bija 40 - 60 procentu piemaksas, bet tagad viņi tās vairs nesaņem.

Sevišķi neapmierināti varētu būt darbinieki ar lielu stāžu, tāpēc V.Ziņģis paredz, ka streika gadījumā tam noteikti pievienosies arī jelgavnieki.

Kā iepriekš ziņots, pastnieki nolēmuši streikot, jo darbam noteikta neadekvāti zema samaksa. Viņiem jāceļas agri no rīta un jānostaigā vairāki kilometri (bieži vien pat vairākas reizes dienā), bet samaksa par vienu slodzi tikai nedaudz pārsniedz minimālās algas apmēru.

Paredzēts, ka pastnieki pieprasīs darba samaksu vismaz 250 latu mēnesī un lai atalgojuma paaugstināšana sāktos jau šogad.