ZZ.lv ARHĪVS

Skrējiens ar draudzības lāpu

Maija Laizāne

2007. gada 26. jūlijs 17:26

748
Skrējiens ar draudzības lāpu

«Pasaule kļūst arvien mazāka un mazāka, un mums jāatrod veids, kā tajā sadzīvot,» saka viens no «World Harmony Run 2007» dalībniekiem, mūzikas students no Austrijas Martins Pretenhofers, atzīstot, ka internacionālais sadraudzības skrējiens ir lielisks pasākums šā veida meklējumos.

Pasaules sadraudzības skrējiens «World Harmony Run 2007» ceturtdien vakar šķērsoja Lietuvas - Latvijas robežu Elejā un uz brīdi piestāja Jelgavā, lai pēc tam dotos tālāk Ventspils virzienā un pāri jūrai uz Sāremā salu Igaunijā.

Posmā no Elejas līdz Sabilei tam pievienojās divi desmiti kluba «Ozolnieki» skrējēju un pulciņš sportisku meiteņu no Elejas vidusskolas.

«Kādus sešus septiņus kilometrus esam noskrējušas, bet varbūt būs visi desmit,» sprieda Līga no 11. klases, Anna no devītās, trešklasnieces Inese, Dita un mazā Laura, kas šoruden ies otrajā klasē.

«Varam būt no dažādām kultūrām un nācijām, bet kopā esam liela ģimene. Un lielā ģimenē katram ir sava vieta, katrs ir svarīgs, katrs nes savu īpašu vēsti pārējiem,» uzrunājot sagaidītājus pie pilsētas kultūras nama, draudzības skrējiena filozofiju skaidroja austrietis Martins, kas pasākumā piedalās jau trešo gadu.

Veiksmi un labu ceļavēju skrējējiem vēlēja Jelgavas Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis, bet pilsētas bērnu zīmējumus līdzņemšanai saritināja pasākuma Jelgavas kooordinatore 4. vidusskolas skolotāja Solveiga Nelsone.