ZZ.lv ARHĪVS

15 gadus vērtēts skaistums

Lāsma Antoneviča

2007. gada 27. jūlijs 18:41

634
15 gadus vērtēts skaistums

Skanot svinīgai mūzikai, smaržojot ziediem un virmojot pateicības vārdiem, piektdien Glūdā tika godināti Jelgavas rajona sakoptāko īpašumu saimnieki.

«Nemanot pagājuši 15 gadi, kad zem dažādiem nosaukumiem risinājies šis konkurss, kura jēga palikusi tā pati. Lauku cilvēki ir daudz kautrāki par pilsētniekiem- ko tad es, kaimiņam ir skaistāk un labāk! - tāpēc bieži vien pašvaldības vadītājam un darbiniekiem jāpasaka: «Nē, tu esi visforšākais!», par ko viņiem paldies,» rajona sakoptākās pašvaldības konkursa laureātu godināšanas pasākumā teica Jelgavas rajona Padomes vadītāja Inta Savicka.

Viņa izteica gandarījumu, ka šogad piedalījušies arī tie pagasti, kas citkārt bijuši kūtrāki.Konkursā, kurā objekti tika vērtēti sešās nominācijās, 2007.gadā savu sakoptību izrādīja Līvbērzes, Svētes, Jaunsvirlaukas, Zaļenieku, Glūdas, Vircavas, Sesavas, Lielplatones pagasti un Valgundes novads. Pašvaldību konkurencē uzvarētāja laurus plūca Glūda.

«Kā labas un mīļas mājas mums ir savs pagasts - mīlēts un lolots. Nu tā pamati sākuši šķobīties. Vēl dzirdam par Svētes, Jaunsvirlaukas, Sesavas pagastu, bet ne vairs par Cenu. Tas atkarīgs no pašiem, kā pastāvēs mūsu māja - vai neļausim aizaugt taciņai uz to,» svinībās nostalģiski pauž Glūdas pagasta vadītāja Lauma Kalvāne.

Savu prieku un gandarījumu par uzvaru konkursā pauda ne tikai dalībnieki, bet arī pašvaldību vadītāji un darbinieki. Jautru pārsteigumu savējie bija sarūpējuši sakoptākās individuālās mājas «Nilseni» Vircavas pagastā saimniecei Elenai Annelisai Mortensenai, ziedus atvedot mazā koka ķerrā.