ZZ.lv ARHĪVS

Admirāļu klubs vēlas atgūt īpašumu

Inga Karlinska

2007. gada 30. jūlijs 16:01

763
Admirāļu klubs vēlas atgūt īpašumu

Admirāļu klubs un SIA «Pērle M» vērsusies Administratīvajā rajona tiesā ar lūgumu atcelt Jelgavas Domes lēmumu, kas ļāva pašvaldībai izmantot pirmpirkuma tiesības uz īpašumu Svētes ielā 8. Kamēr notiks tiesvedība, īpašnieku maiņa nav iespējama, un spēļu zāle minētajā adresē turpinās darboties.

«Ziņas» jau rakstīja, ka, saņemot informāciju par Svētes iela ēkas un 1534 kvadrātmetru liela zemes gabala pārdošanu, Dome izmantoja pirmpirkuma tiesības. Pašvaldība uzskatīja, ka pirkšanas-pārdošanas līgumā minētā summa - 66 000 latu - ir krietni zemāka par īpašuma tirgus vērtību, turklāt pirkums ļautu Domei nākotnē pārplānot autoostas teritoriju. «Ziņu» aptaujātie nekustamā īpašuma eksperti lēsa, ka šāda īpašuma vērtība ir vismaz 200 000 latu.

Kā «Ziņas» informēja Administratīvajā rajona tiesā, 9. jūlijā saņemti iesniegumi no Admirāļu kluba un SIA «Pērle M», kas vēlējās iegādāties īpašumu no spēļu zāles, ar lūgumu atcelt Jelgavas Domes lēmumu. Tā kā vēl nav saņemti paskaidrojumi no pašvaldības, nav zināms, kad tiesa varētu skatīt lietu, taču abas prasības tiks apvienotas vienā.

Tiesnese Sanita Ozola uzsvēra, ka parasti šādu lietu izskatīšana notiek gada laikā, un šajā laikā ir liegts mainīt objekta īpašniekus.

Admirāļu kluba īpašnieks Jānis Dāvis izteikumos bija lakonisks: «Es neapspriežu valsts nelikumības.» Ar SIA «Pērle M» pārstāvjiem «Ziņām» sazināties neizdevās.

Savukārt Jelgavas Dome 19.jūlijā vērsusies Zemgales apgabaltiesā ar lūgumu apstiprināt tās īpašumtiesības uz minēto īpašumu. Kad šī lieta tiks skatīta, pagaidām nav zināms.