ZZ.lv ARHĪVS

VID darbinieks dzērumā izraisa avāriju

Inga Karlinska

2007. gada 30. jūlijs 17:20

970
VID darbinieks dzērumā izraisa avāriju

Ar trīs cilvēku traumēšanu beidzies kāda Valsts ieņēmumu dienesta darbinieka dzērumā izraisīts ceļu satiksmes negadījums. Avārijā nopietni bojāta iestādes trafaretā automašīna ar bākugunīm.

Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece «Ziņām» pastāstīja, ka svētdien pulksten 13.40 Jelgavas rajona Cenu pagastā, autoceļa Rīga - Jelgava - Lietuvas robeža 41.kilometrā 1974.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu «Renault Megane», izbrauca uz galvenā ceļa un izraisīja sadursmi ar «Audi 80».

Likumsargi apliecina, ka vadītājs bijis alkohola reibumā, taču promiļu skaits, apelējot pie izmeklēšanas interesēm, netiek precizēts.

Negadījumā traumas guvuši trīs cilvēki no «Audi» - 1975. gadā dzimušai sievietei un gadu jaunākam vīrietim mediķi konstatējuši kaulu lūzumus, bet vēl viens vīrietis guvis muguras sasitumus. Smagāk cietušie ievietoti slimnīcā, un ārsti viņu stāvokli raksturo kā apmierinošu.

Policija pēc notikušā uzsākusi kriminālprocesu, savukārt Valsts ieņēmumu dienests (VID) - dienesta izmeklēšanu. VID Komunikāciju daļas priekšniece Agnese Grīnberga apstiprināja, ka avārijas izraisītājs ir Muitas Kriminālpārvaldes Mobilās vienības darbinieks, kuram dienesta automašīna lietošanā bijusi nodota darba uzdevumu veikšanai.

«Mēs varam tikai izteikt nožēlu par notikušo un esam rīkojušies bargi - vainīgais darbinieks no dienesta atbrīvots,» uzsvēra A.Grīnberga.

No avārijas izraisītāja tiks piedzīti visi ar negadījumu saistītie zaudējumi, tai skaitā - par mašīnas bojājumiem. Apreibušais vīrietis svētdien nav pildījis darba uzdevumu, bet VID strādājis jau ilgu laiku un bijis pieredzējis darbinieks.