ZZ.lv ARHĪVS

Vēl pēdējo dienu var pieteikties studijām LLU

Gaitis Grūtups

2007. gada 30. jūlijs 17:37

840
Vēl pēdējo dienu var pieteikties studijām LLU

Otrdien LLU noslēdzas reflektantu dokumentu pieņemšana. Vēl visās studiju programmās tiek gaidīti nepilna laika jeb neklātienes studenti, kā arī maģistranti. Precīzāka informācija iegūstama LLU mājas lapā, kur jaunumi dokumentu pieņemšanas procesā tiek atspoguļoti ik pēc divām stundām.

Uzņemšanas komisijas atbildīgā sekretāre Anita Auziņa pavēstīja, ka šogad, kā jau ierasts, pamatstudijās lielākie konkursi uz budžeta vietām ir būvniekiem, mērniekiem, ainavu arhitektiem, ekonomistiem un organizāciju un sabiedrības pārvaldes sociologiem. Šeit reflektantu iesniegumu skaits uz vienu vietu jau pagājušās nedēļas beigās tuvojās vai pārsniedza skaitli četrus.

Vismazākais konkurss ir Tehniskās fakultātes skolotājiem paredzētajā studiju programmā «Mājas vide un informātika izglītībā», «Mājas vide un vizuālā māksla», vairākās Lauksaimniecības fakultātes studiju programmās, kā arī Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studiju programmā «Pārtikas zinības».

Visaugstākais reflektantu sekmju līmenis ir Veterinārmedicīnas fakultātē. Šeit konkurss nav īpaši liels - 1,5 uz vienu vietu. Taču lielākoties visi ir atnākuši ar labām centralizēto eksāmenu un gada vidējām atzīmēm profilējošajos priekšmetos (ķīmijā un bioloģijā).

Jautātas, kāpēc dokumentu iesniegšanu atlikušas uz beidzamajām dienām, divas reflektantes no Dobeles rajona teica, ka viņām ir jau pāri trīsdesmit, un tad sadūšoties uz studēšanu nav tik vienkārši - jāpārskata ģimenes budžets, jārisina jautājums par bērnu pieskatīšanu sesijas laikā un vairākas citas lietas.

Savukārt Jelgavas Valsts ģimnāzijas absolvents Edgars Niparts, kurš iesniedza dokumentus neklātienes būvniekos, pavēstīja, ka ātrāk nav varējis atnākt darba aizņemtības dēļ.

Runājot par negatīvo, A.Auziņa atzīmēja gadījumus, kad jaunieši nozaudējuši izglītības oriģināldokumentus - centralizēto eksāmenu sertifikātus, diplomus. Šajā gadījumā procedūra nav vienkārša. Dokumenta dublikātu var izgatavot tikai tad, kad nozaudētais ir izziņots par nederīgu laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

Augusta sākumā dokumentus iesniegušajiem reflektantiem paredzētas pārrunas ar izvēlētās fakultātes pārstāvjiem. Tad arī būs skaidri redzams, kurš kuru studiju programmu vai augstskolu galu galā būs izvēlējies.

Uzņemšanas komisijas darbiniece Rasma Veinberga uzsvēra, ka šoreiz mazāk bija tādu reflektantu, kas sevi pieteica vairākās studiju programmās, ko zināmā mērā var izskaidrot ar lielāku maksu par vienu pieteikumu - šogad tā bija 15 lati iepriekšējo septiņu vietā. Reflektantu uzņemšanas kopējie rezultāti tiks izskatīti 10.augustā. Tad arī tiks noteikts, kādās studiju programmās izsludināt papildus uzņemšanu.