ZZ.lv ARHĪVS

No Jelgavas dodas svētceļojumā uz Aglonu

Inga Karlinska

2007. gada 31. jūlijs 10:45

1225
No Jelgavas dodas svētceļojumā uz Aglonu

Nedaudz vairāk, kā simts svētceļnieki otrdienas rītā no Jelgavas sāka ceļu uz Aglonu, kur paredzēts ierasties dienu pirms Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem - 13. augustā.

Svētceļnieku rindās ir dažāda gada gājuma cilvēki - vecākajiem no tiem pārkāpts jau septītais gadu desmits, bet visjaunākā svētceļojuma dalībniece drīzumā svinēs gada jubileju. Lielāka daļa no gājējiem ir katoļticīgie, taču ir arī luterāņi un baptisti, kā arī tādi, kas savu ceļu pie Dieva vēl tikai meklē.

«Es vairākus gadu vēlējos ar kājām doties uz Aglonu, bet darba dēļ tas nebija iespējams. Šoreiz vismaz dažas dienas došos kopā ar pārējiem, lai tādā veidā gūtu spēku ikdienai un šķīstītu dvēseli,» savas izjūtas atklāja svētceļniece Anita.

Pavadītāju kuplais pulks, vēlot veiksmīgu ceļu gājējiem, neslēpa - vajag lielu drosmi, apņēmību un ticību, lai dotos šādā svētceļojumā. Kā nekā, jāveic vairāk kā 350 kilometrus garš ceļa gabals, spītējot mainīgajiem laika apstākļiem. Veikuši pirmos 30 kilometrus, otrdienas vakarā svētceļnieki ieradīsies Sesavā.

Svētceļojumu šogad pirmo reizi vadīs priesteris Viktors Silčonoks. Pirms došanās ceļa vārdus svētceļniekiem īpašā dievkalpojumā teica Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs.

Ceļā uz Aglonu jau devušies svētceļnieki no Liepājas, bet 1.augustā gājienu sāks arī Rīgas diecēzes ticīgie.