ZZ.lv ARHĪVS

Celtnieku paviršības dēļ pārplūst kanalizācija

Edgars Kupčs

2007. gada 31. jūlijs 15:56

725
Celtnieku paviršības dēļ pārplūst kanalizācija

Kanalizācija Dārza ielas 7.mājas pagalmā ilgstoši izplūst virszemē un krājas pagalmā. Iemesls meklējams apstāklī, ka jaunā, Zirgu ielas 12.nama būvniecības laikā celtnieki pieļāvuši būtiskas paviršības.

Tā secinājusi Dārza ielas ēkas apsaimniekotāja firma SIA «Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde» (NĪP). Kā «Ziņām» pastāstīja NĪP tehniskais direktors Uldis Lazdiņš, Zirgu ielas jaunās mājas kanalizācijas komunikācijas bieži aizdambējas, tā iemesls, visticamāk, ir nepareiza cauruļu izbūve.

Pēc speciālistu domām, kādā no posmiem izveidots pārāk ass līkums, tādēļ komunikācijas nosprostojas.

Tā kā Dārza ielas vecais nams atrodas zemākā vietā, turklāt Zirgu ielas māja pieslēgta šīs rindas caurulēm, tad līdz ar kārtējām nebūšanām jaunajā ēkā applūst arī zemākā vieta. U.Lazdiņš teic, ka vēlreiz vērsīsies pie pilsētas ūdensvada un kanalizācijas sistēmas apsaimniekotājas firmas SIA «Jelgavas ūdens», lai šo problēmu atrisinātu.

Pagaidām nav zināms, cik ilgā laikā tas varētu notikt. Tikmēr Dārza ielas 7.mājas iedzīvotāji, viņu vidū astoņi bērni, turpina dzīvot antisanitāros apstākļos, jo izplūdusī kanalizācija klāj lielu daļu pagalma.