ZZ.lv ARHĪVS

Galvenais, lai augtu vesels!

Lāsma Antoneviča

2007. gada 31. jūlijs 17:44

1785
Galvenais, lai augtu vesels!

Jelgavas pilsētas slimnīcas Dzemdību nodaļā jūlija pēdējā nedēļa izvērtusies par puiku «triumfa gājienu». No desmit jaundzimušajiem tikai divas bija meitenītes.

Svētdienas naktī kuplāka kļuva dobelnieku Jevgēnijas Laguņonokas un Edmunda Krastiņa ģimene, kad pasaules plašumu pirmo reizi sāka izmanīt mazais Natāns Krastiņš. Puisēns, kuru mīļot un auklēt solās arī deviņus gadus vecais brālis Aleksandrs, piedzima 3450 gramu smags un 51 centimetru garš.

Savu pirmo atvasīti pasaulē nākam sagaidīja jelgavnieki Diāna Rasa un Edgars Gureckis. Daniēls piedzima 29.jūlija pēcpusdienā četrus kilogramus smags un 53 centimetrus garš. Nozīmīgajā brīdī savu atbalstu sniedza mazuļa vecmāmiņa, bet māmiņa dēlam vēl stipru veselību.

Prieku, lepnumu, mīļumu un rūpes par savu pirmdzimto turpmāk izdzīvos jelgavnieki Aļona un Andris Puriņi, jo 30.jūlijā pasaulē nāca Aleksandrs. Mazulis piedzimstot svēra 3800 gramu un bija 55 centimetrus garš. «Lai tikai būtu veselība!» vēl māmiņa.

Gadu vecais Alekss jautrām rotaļām nu ar nepacietību var gaidīt paaugamies māsiņu Amandu. 29.jūlija rītā, sverot teju trīs kilogramus un esot 53 centimetrus gara, meitenīte piepulcējās Kristīnes un Kaspara Duncku ģimenei no Sidrabenes.