ZZ.lv ARHĪVS

«Ondulat» kausu izcīna igauņi

Maija Laizāne

2007. gada 1. augusts 07:40

650
«Ondulat» kausu izcīna igauņi

Ar Igaunijas komandas «Puhastusimport» uzvaru noslēgušās starptautiskās kērlinga sacensības «Ondulat Cup 2007», kas Jelgavā pulcēja 14 valstu sportistus. Latvijas komandas izcīnīja sudraba un bronzas godalgas.

Pirms diviem gadiem jau kausu rokās turējušais igauņu «Puhastusimport» šogad ar pirmajām spēlēm apliecināja, ka atkal būs starp turnīra favorītiem. Apakšgrupas spēlēs tika pārspētas abas šā gada Latvijas čempionāta labākās vienības - Jelgavas kērlinga kluba «Junkers» (2003.gada kausa ieguvējs) un «Rīgas roņi», kā arī Somijas komanda «Team Kauste».

Turpinājumā komandas atbilstoši priekšsacīkstēs izcīnītajām vietām sadalījās trijās grupās, un «Puhastusimport» spēcīgāko konkurencē pārspēja arī Latvijas čempionāta ceturtās vietas ieguvējus - Jelgavas Kērlinga kluba komandu «Hanza Nekustamie īpašumi».

Igauņu tempam spēja sekot tikai Latvijas trešā stiprākā komanda «FORCE», kas līdz abu izšķirošajai spēlei arī bija izcīnījusi četras uzvaras. Mačs ritēja ar mainīgām sekmēm, vadībā izvirzoties gan vienai, gan otrai vienībai.

Pirms pēdējā, astotā, enda punkta pārsvars bija latviešiem, toties igauņiem priekšrocības deva iespēja izspēlēt pēdējo metienu. Lai kā «FORCE» visiem spēkiem centās nosargāt savu jau spēles sākumā «mājā» ielikto zaļās krāsas «cerību akmeni», priekšpēdējā metienā igauņi ar lielisku kombināciju šīs cerības likvidēja, centrā iekārtojot savu sarkano. Šādā situācijā vairs nekas nebija līdzams, un mačs noslēdzās ar neizšķirtu - 7:7. Ņemot vērā papildrādītājus (turnīra laikā vairāk uzvarētu endu), kausu nopelnīja «Puhastusimport», tādējādi kļūstot arī par pirmo komandu, kurai trofeju izdevies izcīnīt otro reizi.

Otrajā vietā ierindojās «FORCE», trešajā - «Rīgas roņi». No Jelgavas Kērlinga kluba komandām šoreiz visaugstāk tika «Hanza Nekustamie īpašumi» (5.vieta), septītajā vietā - «Sudrabakmens», desmitajā - dāmu komanda «Nicoll».

«JKK Juniori» ieņēma sesto vietu «sudraba grupā», «Junkers» nopelnīja kausu par pirmo vietu «bronzas grupā», kur ceturtajā un piektajā vietā «ierakstījās» vēl divas mājinieku vienības - «Muklājs» un «Ledenes».