ZZ.lv ARHĪVS

Izvēlies Jelgavas rajona augu kandidātu!

Linda Lindenbauma

2007. gada 1. augusts 16:41

408
Izvēlies Jelgavas rajona augu kandidātu!

No 1.augusta līdz 14.septembrim Jelgavas zinātniskajā bibliotēkā (JZB) un tās filiālēs «Pārlielupe» un Miezītes bibliotēkā darbojas Latvijas Augu vēstniecības vēlēšanu Jelgavas rajona balsošanas iecirkņi.

Šīs ir pirmās Latvijas Augu vēstniecības vēlēšanas, kurās jebkurš iedzīvotājs var nobalsot par vienu sava rajona augu. Vēlēšanu sarakstā iekļautas katram rajonam raksturīgās tipiskās sugas un īpaši augu valsts retumi.

Jelgavas rajonā tie ir mežābele, villainā gundega un meža tulpe. Augus, par kuriem balsot, konkursa laikā pavasarī izvirzīja Latvijas skolu audzēkņi un Latvijas Botāniķu biedrība.

Projekta mērķis ir rast iespēju sniegt ikdienā sabiedrībai savu ieguldījumu dabas aizsardzībā un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā savā apkārtnē, veicinot Latvijas augu aizsardzību. Pēc rezultātu apkopošanas tiks izveidota 26 uzvarējušo augu pārstāvēta Latvijas Augu vēstniecība, kas sabiedrībai vēstīs par savvaļas augu aizsardzības un dabas daudzveidības saglabāšanas nepieciešamību.

Latvijas Dabas fonds kā apvienības «Planta Europa» dalīborganizācija Latvijā ar projektu «Latvijas Augu vēstniecība bioloģiskās daudzveidības aizsardzībai» piedalās starptautiskajā komunikāciju projektā «Wake Up Call For Wild Plants».