ZZ.lv ARHĪVS

Sola saglabāt visas pasta nodaļas

Uldis Veilands

2007. gada 1. augusts 17:00

1184
Sola saglabāt visas pasta nodaļas

Trešdien satiksmes ministrs Ainārs Šlesers tikās ar valsts akciju sabiedrības Latvijas Pasta ģenerāldirektoru Gintu Škodovu, lai pārrunātu pasta turpmāko nākotni un attīstības perspektīvas. Ministrs solīja darīt visu iespējamo, lai saglabātu esošo pasta nodaļu tīklu.

A.Šlesers iepriekš norādīja, ka viņam ir plāns, kā turpmāk varētu attīstīties pasta pakalpojumi, tomēr to neatklāja, uzsverot, ka vispirms vēlas dzirdēt pasta vadības redzējumu un priekšlikumus uzņēmuma attīstībai. Saskaņā ar aģentūras LETA izplatīto informāciju, pēc trešdienas sarunām ministrs izteicies, ka Latvijas Pastu iespējams padarīt par rentablu uzņēmumu, un tiks darīts viss iespējamais, lai tā notiktu un saglabātos esošais pasta nodaļu tīkls.

Iepriekš bija izskanējusi informācija, ka viens no iespējamajiem risinājumiem veiksmīgai uzņēmuma darbības nodrošināšanai un pasta darbinieku algu paaugstināšanai ir nerentablo nodaļu slēgšana.

Latvijas Pasta Zemgales reģiona direktore Inna Semjonova informēja, ka šā gada laikā, ieviešot motorizēto piegādi, Jelgavas rajonā Kalnciema lauku pasta nodaļa pievienota Valgundes nodaļai, Garozas - Emburgas pasta nodaļai, bet Bramberģes nodaļa - Nākotnes pasta nodaļai.

Likvidētās pasta nodaļas strādājušas ar ļoti mazu apgrozījumu. Taču visur rasts saprātīgs risinājums, un iedzīvotājiem pasta pakalpojumu sniegšanu nodrošina motorizētās brigādes. Bet Bramberģē vairākas reizes mēnesī pasts dodas «viesizrādēs» pagasta nodrošinātās telpās. Svarīgi, ka motorizēto pasta pakalpojumu ieviešanu diktē ne tikai ekonomiski, bet arī drošības apsvērumi.

A.Šlesers pieļāva iespēju, ka pašreizējās situācijas risinājums varētu būt zaudējumu segšana, daļēji dotējot pasta pakalpojumus, kā arī paaugstinot preses piegādes tarifus. G.Škodovs norādīja, ka preses piegāde laukos Latvijas Pastam pagājušajā gadā radījusi aptuveni septiņu miljonu latu zaudējumus, un šobrīd uzņēmums maksājot par pagātnē pieļautajām kļūdām un neizdarībām.

Pirmdien, 6.augustā, satiksmes ministram paredzēta tikšanās ar Latvijas Pasta arodbiedrības pārstāvjiem un uzņēmuma vadību, kuras laikā tiks pieņemts lēmums par pasta tālāko attīstību.