ZZ.lv ARHĪVS

Jaunas zināšanas, iemaņas un prasmes

Anna Afanasjeva

2007. gada 2. augusts 15:49

692
Jaunas zināšanas, iemaņas un prasmes

Ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) starpniecību šovasar Jelgavā, vienā no trim pilotprojekta norises vietām, tiek popularizēts jauniešu brīvprātīgais darbs. Jaunas zināšanas, iemaņas un prasmes ir taustāmākais šīs ieceres ieguvums.

Kā skaidro Jelgavas filiāles vadītājs Māris Narvils, NVA pilotprojekts domāts no 15 līdz 18 gadiem veciem jauniešiem. Ar iesaistīšanos brīvprātīgo darbā viņiem dota iespēja konkrētāk noskaidrot savas intereses un prasmes un atbilstoši tām apzināti izvēlēties un ievirzīt sevi attiecīgajā jomā, iesaistoties sevis izglītošanā vai nodarbinātībā.

Jelgavas filiāle ir viena no trim, kas kopā ar Balvu un Rīgas reģiona filiāli iesaistījusies NVA brīvprātīgo darba pilotprojektā. Pašreizējās aplēses liecina, ka brīvprātīgi jaunas iemaņas izdosies apgūt septiņiem pusaudžiem. Iespēju apgūt jaunu pieredzi piedāvā rajona Padomes Informācijas centrs, jauniešu biedrība «Post Scriptum», ģimenes centrs «Palēciens», Sabiedrības integrācijas centrs, kur lielākoties vecaimi administratīvie pienākumi, sistematizējama informācija datorā u.tml. Savukārt biedrība «Svētelis» divus puišus iesaista telpu remontdarbos.

«Ziņas» apmeklēja rajona Padomi, kur pirmo darba dienu aizvadīja divas Jelgavas 2.pamatskolas absolventes, nu jau 5.vidusskolas audzēknes Anna Naumova un Anastasija Gotovka.

Raksta turpinājumu lasiet piektdienas, 3.augusta «Zemgales Ziņās».