ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas tiesnese nodod zvērestu

Linda Lindenbauma

2007. gada 2. augusts 17:00

2933
Jelgavas tiesnese nodod zvērestu

2.augustā svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī Valsts prezidentam Valdim Zatleram zvērestu nodeva Jelgavas tiesas tiesnese Dace Ruško, kura līdz šim strādāja par tiesneses palīdzi.

Zvērestu nodeva pieci jauni tiesneši - Jelgavas tiesas tiesnese Dace Ruško, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneses Laila Podoļska, Inese Rubina un Vivita Voronova, kā arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Maira Narvila, kura iepriekš strādāja Jelgavas tiesā.

M.Narvila tiesneša zvērestu nodeva jau 1996.gada 18.oktobrī, bet amata pienākumus pārtrauca pildīt 2006. gada 22. jūnijā, tāpēc šodien viņa to darīja atkārtoti.

Zvēresta nodošanas ceremonijā ceturtdien pulksten 12 piedalījās arī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK). Pēc ceremonijas viņš tikās ar Valsts prezidentu.

Saskaņā ar likuma «Par tiesu varu» 68.pantu, tiesneša zvērestu pieņem Valsts prezidents, un pēc tā došanas tiesnesis stājas pie savu pienākumu pildīšanas.

Daci Ruško par Jelgavas tiesas tiesnesi Saeima iecēla šā gada 21.jūnija sēdē, bet amata pienākums viņa sāk pildīt ceturtdien.