ZZ.lv ARHĪVS

Rīgas ielā izbūvē komunikācijas

Anna Afanasjeva

2007. gada 3. augusts 14:30

348
Rīgas ielā izbūvē komunikācijas

Turpinot Rīgas ielas rekonstrukciju, uzņēmums «Igate» veic sagatavošanas darbus komunikāciju ierīkošanai, savukārt apakšuzņēmēji sākuši ielas apgaismes sistēmas izveidi un sakaru kabeļu izbūvi.

Rīgas ielas atjaunošana šovasar notiek posmā no Loka maģistrāles līdz pilsētas robežai. «Ziņas» jau rakstīja, ka vispirms nozāģēti pārāk tuvu brauktuvei augošie koki, kas varētu traucēt satiksmi. Pēc tam sākās rakšanas darbi, kas nepieciešami pazemes komunikāciju izbūvei vai atjaunošanai, kā arī velosipēdistu un gājēju celiņa ierīkošanai. Šonedēļ darbā iesaistījušies apakšuzņēmēji, kas iegulda ielas apgaismes sistēmas un sakaru kabeļus.

Kā stāsta ceļu būves sabiedrības «Igate» projekta vadītājs Jānis Alksnis, šobrīd darbi notiek Rīgas ielas kreisajā pusē virzienā uz Rīgu. Nākamnedēļ sagatavošanas darbus plānots uzsākt ielas pretējā pusē, bet zem ielas netālu no keramikas uzņēmuma - izbūvēt kanalizācijas pārvadu.

«Braucējiem jārēķinās, ka šajā laikā būs apgrūtināta satiksme,» uzver J. Alksnis.

1920 metrus garā Rīgas ielas posma rekonstrukcijai līdzekļus piešķīrusi Satiksmes ministrija. Aģentūras «Pilsētsaimniecība» direktora vietnieks Jānis Lange informē, ka darbi izmaksās 2 666 298 latus. Finansējums un līdz ar to arī rekonstrukcijas darbi ieplānoti diviem gadiem. Šim gadam piešķirts viens miljons latu.

Ekspluatācijā atjaunotais posms jānodod nākamā gada novembrī. Rekonstrukcijas pasūtītājs un pašvaldība vēlētos, lai viss iecerētais tiktu pabeigts jau šogad, bet pagaidām grūti pateikt, vai tas izdosies. Veikuma apjoms būšot atkarīgs no finansējuma nodrošinājuma.

Pēc sagatavošanās darbiem un komunikāciju izbūves sāksies ielas braucamās daļas atjaunošana. Vispirms paredzēts remontēt ielas labo pusi virzienā no Jelgavas uz Rīgu. Šajā laikā satiksme vienā ielas pusē būs slēgta, bet pārvietošanās ātrums - ierobežots līdz 30 kilometriem stundā. Darbu veicēji atzīst, ka jau šobrīd satiksmes dalībnieku pārvietošanās ir ierobežota, tomēr pagaidām transporta plūsma, neraugoties uz aicinājumiem izmantot apvedceļu, nav mazinājusies.

«Kad uz ielas darbosies vairāk tehnikas, jācer, ka autobraucēji mūs sāks respektēt,» pieļauj strādājošie.