ZZ.lv ARHĪVS

Pārītis māsiņu un brālīšu

Lāsma Antoneviča

2007. gada 3. augusts 14:44

3475
Pārītis māsiņu un brālīšu

Augusts Jelgavas pilsētas slimnīcas Dzemdību nodaļā sācies ar lielu rosību - māmiņas un mazuļi piepildījuši teju visas viņiem paredzētās istabiņas.

«Ģimene nokomplektēta!» sagaidot pasaulē nākam dēlu Arnoldu, atzīst māmiņa Agnese Kalinka. Puisēna, kurš piedzima jūlija pēdējā dienā 2600 gramu smags un 48 centimetrus garš, tētis ir Andris Kalinka, bet brālīti mājās gaida četrus gadus vecā Arta. Ģimene dzīvo Jelgavā.

Teju trīs gadus vecās Karlīnas rotaļu biedrs, darbu un nedarbu līdzzinātājs drīz būs brālis Raivo, kurš piedzima 2.augustā piecas minūtes pāri pusnaktij 3700 gramu smags un 55 centimetrus garš. Mazuļa vecāki Judīte un Aigars Vācieši ģimenes ligzdiņu novijuši Emburgā.

«Brāli no māsas vairs nevar nost dabūt,» smej mazulītes Leinas māmiņa Zanda Zariņa par savu sešus gadus veco dēlu Niklāvu. Meitas piedzimšanas brīdī 31.jūlija vakarā klāt bija arī tētis Guntars Zariņš, kurš un viens no pirmajiem varēja acīm skatīt 3600 gramu smago un 53 centimetrus garo brīnumiņu. Ģimene mājo Jelgavā.

Otrs bērniņš piepulcējās arī Zanes Tumanes un Nikolaja Sidorenko ģimenei no Valgundes. Mazulīte, kuru, visticamāk, sauks Kitija, pasaulē nāca 1.augusta pēcpusdienā 4300 gramu smaga un 55 centimetrus gara. Māsu apsolījies auklēt arī sešgadīgais brālis Niks.