ZZ.lv ARHĪVS

Skices ar sportisku piesitienu

Maija Laizāne

2007. gada 3. augusts 16:39

850
Skices ar sportisku piesitienu

«Rudenī, kad beigsies Engures sezona, iešu atkal darboties kādā veču blicē,» atmiņu stāstu par savām kādreizējām sporta gaitām noslēdz Uldis Drusts. «Simts punktu - iešu!»

Tā nu šī mazliet izprovocētā un varbūt pašam negaidītā apņemšanās ir nostiprināta «uz papīra» un var kalpot arī par signālu domubiedriem, ka bijušā cīkstoņa un vēl nesenā LLU veterānu komandas «Uvis» basketbolista sporta kurpes vien uz laiku noliktas tālākā kaktā. «Pirms diviem gadiem pleca saites pārtrūka, nokritu no stalažām,» viņš skaidro un spriež, ka nu jau gan varētu atkal nopietnāk pakustēt, jo tas veselībai nāks tikai par labu.

Zēns no laukiem

«Dzīvoju Miezītē, gāju 4. septiņgadīgajā skolā, kur par fizkultūras skolotāju strādāja Fricis Brigmanis. Viņš trenēja grieķu-romiešu cīkstoņus sporta biedrībā «Lokomotīve», kur «ierunāja» arī mani. Kādu gadu tur nodarbojos, bet tad pārmetos uz brīvo cīņu. Tolaik uz Lauksaimniecības akadēmiju bija atnācis strādāt Boļeslavs Matusevičs, bet es mācījos Aizupes skolas astotajā klasē. Atceros, bija sacensības Rīgā, kur zeķēs un ar trusenēm kājās visus «piekāvām». Kur mācīties tālāk? Saulaines tehnikuma puišus Bauskā trenēja Jevgēņijs Kisiels, un tas noteica arī manu izvēli....»

Raksta turpinājumu lasiet sestdienas, 4.augusta «Zemgales Ziņās».