ZZ.lv ARHĪVS

Zaļeniekos atvērta jauna pasta nodaļa

Uldis Veilands

2007. gada 7. augusts 13:49

672
Zaļeniekos atvērta jauna pasta nodaļa

Neraugoties uz pastnieku streika draudu sakāpinātajām kaislībām un prognozēm par iespējamo nerentablo lauku pasta nodaļu slēgšanu, otrdien Latvijas Pasta Zemgales reģionālā nodaļa rūpēs par saviem klientiem atklāja jaunu pasta nodaļu Zaļeniekos. Tai būs arī pagarināts darba laiks - darba dienās nodaļa strādās no 8 līdz 17, bet sestdienās - no 8 līdz 15.

«Ziņas» pārliecinājās, ka strīdi par to, vai Latvijas Pastam jādarbojas tikai kā komercuzņēmumam vai jāsaglabā arī sociālās funkcijas, vismaz lauku apstākļos ir ciniski. Laukos ir trīs atbalsta punkti - skola, bibliotēka un pasts (varbūt arī veikals), kur var ne tikai saņemt attiecīgos pakalpojumus, kur ikdienā komunicēt. Arī Zaļenieku pasta nodaļas atklāšanā varēja vērot, ar kādu sirds siltumu vietējie iedzīvotāji uztver faktu, ka turpmāk vairs nebūs jādrūzmējas iepriekšējās neērtajās telpās, bet pasta pakalpojumus varēs saņemt Eiropas līmenim atbilstošos apstākļos.

Latvijas Pasta Zemgales reģionālās nodaļas pārvaldnieka vietniece Ingūna Livdāne atklāšanas ceremonijā uzsvēra, ka turpmāk Zaļeniekos būs pieejami arī faksa, kopēšanas, telekaršu iegādes un citi mūsdienām atbilstoši pakalpojumi.

Kā atzīmēja Zaļenieku pasta nodaļas priekšniece Ļubova Oša, diezin vai jaunās nodaļas projektu būtu izdevies realizēt bez pašvaldības atbalsta, ko gan savā uzrunā kautrīgi noklusēja Zaļenieku pagasta padomes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Pelšs.

Atliek vēlēt veiksmi Ļ.Ošai, operatorei Tatjanai Baumanei un potenciālajiem pasta klientiem. Cerams, ka Zaļenieki pasta nodaļa nebūs vienīgā Jelgavas rajonā, kuras atklāšanā piedalījies Latvijas Pasta Jelgavas nodaļas pārvaldnieks Jānis Bulis, kurš mūsu pilsētā strādā astoto nedēļu.