ZZ.lv ARHĪVS

Gatim - Eiropas čempionāta bronza

Maija Laizāne

2007. gada 9. augusts 07:55

1317
Gatim - Eiropas čempionāta bronza

23 valstu komandas, tostarp arī Latvijas pārstāvji ar «Shinri» kluba sportistiem sastāvā, piedalījās Eiropas 3. karate-do IJKA čempionātā, kur jelgavnieks Gatis Kupčs savas vecuma grupas konkurencē kata disciplīnā izcīnīja trešo vietu.

Eiropas čempionāts risinājās četras dienas jūlijā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Kā stāsta «Shinri» treneris Vitālijs Mišins, pirmajās divās dienās sportisti, treneri un tiesneši varēja piedalīties semināros un treniņnodarbībās. Tā bija lieliska iespēja arī trim Jelgavas kluba pārstāvjiem - G. Kupčam, Tomam Timermanim un viņu trenerim - darboties divu japāņu speciālistu vadībā.

«Treniņi noritēja ļoti dinamiski, nodarbību vadītāji burtiski «pielipināja» visiem savu enerģiju un acīmredzamo mīlestību pret šo sporta veidu,» raksturo V.Mišins.

Sacensību pirmajā dienā uz trijiem tatami izgāja bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam. Zelta medaļu 14 - 15 gadu vecuma grupā katā izcīnīja rīdziniece Lāsma Avotiņa, bet deviņgadīgais Gatis nopelnīja bronzas godalgu.

Pārējie seši Latvijas izlases dalībnieki godalgoto trijniekā neiekļuva. Nākamajā dienā jauniešiem bija iespēja vērot lielisku tehnikas elementu un dramatisma piesātinātas individuālās un komandu cīņas pieaugušo konkurencē.

«Nākamais čempionāts notiks Kiprā, uz kurieni, cerēsim, dosies lielāks skaits jelgavnieku, kas pārvedīs vairāk godalgu,» piebilst V.Mišins.