ZZ.lv ARHĪVS

Negaisa laikā dzimst vairāk bērnu

Lāsma Antoneviča

2007. gada 24. augusts 16:07

1928
Negaisa laikā dzimst vairāk bērnu

Nakti no trešdienas uz ceturtdienu, kad zeme un debesis juka kopā, lietus lāses kapāja palodzes un jumtus, grāva pērkons un ārdījās zibeņu pātagas, par savu sauks seši Jelgavā dzimušie mazuļi.

22. augustā trešo bērniņu kopā sagaidīja jelgavnieki Zane un Normunds Gravas. Desmit gadu vecajai Elzai un astoņgadīgajam Kristeram nu pievienojies brālītis Matīss, kurš piedzimstot bija 56 centimetrus garš un četrarpus kilogramu smags.Naktī, kad trakoja vētra, sevi pasaulei pieteica mazā Kaiva. Meitenīte piedzima 23. augustā 3400 gramu smaga un 52 centimetrus gara vecākiem no Jaunsvirlaukas Baibai Vītolai un Agnim Bogdanovam.

Negaisa naktī drīz pēc pusnakts par vecākiem savam pirmdzimtajam bērniņam kļuva arī jelgavnieki Elīna Stankuna un Sandris Sanfrics. Mazā Nellija pasaulē nāca 3450 gramu smaga un 51 centimetru gara.

Nepilnus četrus gadus vecā Sonora nu būs mīļa auklīte brālītim Sandžejam, kurš piedzima 22. augusta pusdienlaikā, sverot 3600 gramu un esot 54 centimetrus garš. Vecāki no Jelgavas Ida un Māris Maksimovi vienmēr vēlējušies, lai bērniem būtu īpaši vārdi.

Trešdienas, 22. augusta, pievakarē otrs bērniņš ieradās Imantas un Elmāra Evertu ģimenē un divus gadus vecais Elmārs juniors sagaidīja māsiņu, kurai vārdiņš vēl tiek domāts. Piedzimstot meitenīte svēra četrarpus kilogramu un bija 56 centimetrus gara.