ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavai savs vārds ielu basketbolā

Lauris Daukšte

2007. gada 27. augusts 15:54

2169
Jelgavai savs vārds ielu basketbolā

Noslēdzies «GE Money Streetball 2007» turnīrs. Par E grupas uzvarētāju kļuvusi Jelgavas komanda «Vakcinācijas dienests». Divu mēnešu laikā astoņās Latvijas pilsētās tikās valsts spēcīgākie ielu basketbolisti. Sacensībās bieži izskanēja Jelgavas vārds, jo viena komanda kļuva par uzvarētāju, bet vēl septiņas vienības regulāri ierindojās savu grupu labāko desmitniekā.

Jelgava pret JelgavuViskuplāk mūsu pilsēta tika pārstāvēta E grupā, kur pirmajā divpadsmitniekā iekļuvušas piecas jelgavnieku komandas. Bieži vien mūsējiem «kāju priekšā» aizlika biedri no pašu pilsētas. Vislabāk to «izbaudīja» BA «Turība» vienība (Raitis Putniņš, Artis Putniņš, Agnis Rajeckis, Mārtiņš Ķiršakmens) - viņi sešos nospēlētajos posmos piecas reizes palika ceturtie. Lielākoties tādēļ, ka par spēlēšanu finālā bija jācīnās ar topošajiem čempioniem «Vakcinācijas dienestu» (Edgars Krūmiņš, Māris Masaļskis, Edgars Tramdaks, Kaspars Bērziņš).Līdzīgā veidā cerības uz augstākām vietām tika izgaisinātas arī «Ķepām» (Mareks Bundzinskis, Jānis Gutāns, Ģirts Grauds) un «Zirņu zagļiem» (Aivars Šteinbergs, Edgars Ķīvītis, Mārtiņš Jaunzemis, Lorands Lapāns, Edgars Fortiņš). «Ball 4 real» komandas spēlētājs Oskars Jēkabsons (vienībā spēlēja arī Andis Jurēvics, Pēteris Prolis un Miks Liepiņš) saskaitīja, ka ar BA «Turība» vien tikušies četras reizes un uzvaras sadalījuši uz pusēm.«Vakcinācijas dienests» sezonas gaitā izrādījies vismeistarīgākais. Uzvarēti pieci posmi, divos trešā vieta, bet beidzamajā kārtā, kura vairs neko neizšķīra, neierasti zemā astotā pozīcija.«Pirms turnīra sākuma uzskatījām, ka varam iekļūt pirmajā trijniekā, bet uz uzvaru necerējām. Ļoti veiksmīgi iesākām, un līderpozīcijas izdevās arī noturēt. Protams, palīdzēja arī veiksme, bet ar to vien var vinnēt pāris posmos. Tik spēcīgā konkurencē jābūt arī meistarīgākam par pārējiem,» secina čempionu komandas spēlētājs E. Krūmiņš.BA «Turība» finišēja sestie, «Ball 4 real» septītie, «Zirņu Zaglis» devītie, bet «Ķepas» - divpadsmitie. E grupas kopvērtējumā «ierakstījušās» 42 vienības.

Nesagaida galotni

Labāko desmitniekā savās grupās iekļuvušas vēl divas Jelgavas komandas. C grupā spicē allaž turējās «Andrīts» (Kaspars Plinka, Jānis Brūveris, Kaspars Vērnieks, Viesturs Šulcs). Piecus posmus pēc kārtas jelgavnieki nenokrita zemāk par piekto pozīciju. Valmierā puiši pat izcīnīja otro vietu. Tomēr priekšpēdējā kārtas spēlē, būdami vadībā pret kopvērtējuma līderiem, basketbolisti nespēja samierināties ar tiesneša centieniem «nogremdēt» jelgavniekus un pēc radikālas savas neapmierinātības izpaušanas saņēma diskvalifikāciju. Pēdējā posmā Rīgā puiši nespēlēja, jo piedalījās klasiskā basketbola turnīrā. Rezultātā piektā vieta.D grupā «Toņķim» (Andris Justovičs, Mārtiņš Kiziks, Raivis Strēlnieks) zemākais sniegums bija divpadsmitā pozīcija. Pārējos posmos izcīnīta vieta labāko septītniekā. Puiši beidzamos divos posmos nespēlēja, bet tik un tā ierindojās starp labākajiem - bija septītie 33 komandu konkurencē.Tikai divi punkti līdz desmitajai vietai pietrūka «Mix» grupas vienībai «Converse» (Nauris Kancēvičs, Ģirts Pommers, Mārtiņš Krecers, Ance Zariņa). Komanda labāko sniegumu demonstrēja Ventspilī, kur bija sestie labākie. Tomēr sezonas gaitā nācās izlaist divus posmus. Noslēgumā divpadsmitā vieta.

Vienmēr starp līderiem

Jelgavas vārds Latvijas ielu basketbola čempionāta vēsturē zelta burtiem ierakstīts ne pirmo reizi. Šogad par uzvarētājiem kronēts «Vakcinācijas dienests». Uzvarētāju kauss turnīra pirmajos gados uz Jelgavu atceļojis vēl pāris reizes. Savā grupā savulaik par čempioniem kronēja «RDA Pols» basketbolistus, kuru līderis bija BA «Turība» spēlētājs R.Putniņš. Savukārt ģimeņu grupā ne reizi vien nepārspēta palika Misteru ģimene.