ZZ.lv ARHĪVS

Vārdiņu izdomāja brālis

Lāsma Antoneviča

2007. gada 28. augusts 18:00

2013
Vārdiņu izdomāja brālis

Jelgavas pilsētas slimnīcas Dzemdību nodaļā četrās dienās sevi pasaulei pieteikuši seši zēni un septiņas meitenes. Svētdienu, 26.augustu, par savu dzimšanas dienu neizvēlējās neviens mazulis.

«Plāns piepildīts!» smaida māmiņa Inga Stāvause, stāstot par dēliņu, kuru, visticamāk, sauks Niks Markuss. Puisīša dzimšanas brīdī 27.augusta pēcpusdienā, piedalījās arī tētis Gints Stāvausis, viens no pirmajiem vaigā skatot 3820 gramus smago un 55 centimetrus garo mazuli, kuru sabučot jau paspējušas arī vecākās māsiņas - septiņgadīgā Sabīne un četrus gadus vecā Annija. Ģimene dzīvo Jelgavā.Savu pirmo lolojumu un acuraugu sagaidījuši jelgavnieki Jekaterina Blaženova un Pāvels Kačinsks. Arī mazā Melānija, kurai vārdu dāvājis tētis, ir pirmdienas, 25.augusta, bērniņš. Piedzimstot meitenīte bija 52 centimetrus gara un trīsarpus kilogramus smaga.

«Reiz pagalmā vecākais dēls citiem stāstīja, ka viņam būšot brālis, kuru sauks Mārcis. Tā arī palikām pie šā vārda,» stāsta mamma Inita Krivašonoka uz jautājumu, kā sauks puisēnu, kurš piedzima 28.augustā teju pulksten 7 no rīta, sverot 3550 gramus un esot 56 centimetrus garš. Par lielo notikumu lepni arī pārējie ģimenes vīrieši - tētis Sandis Krivašonoks un «vārda vaininieks», trīsgadnieks Matīss.