ZZ.lv ARHĪVS

Divi regbisti jau izlasē

Lauris Daukšte

2007. gada 6. septembris 15:24

1292
Divi regbisti jau izlasē

Pēc nedaudz vairāk kā pusgada treniņiem valsts izlasē iekļauti divi Jelgavas atdzimušā regbija kluba «Aļņi» spēlētāji. Apgriezienus sāk uzņemt arī pati komanda.

Jaunizveidotā vienībā pagaidām spējusi pievilināt pietiekamu skaitu jauniešu, kas var spēlēt zem U-17 koda. Vienīgi Latvijas regbija federācija nav bijusi īpaši aktīva, lai puišiem organizētu intensīvāku spēļu praksi, jo vienīgais pašmāju turnīrs patreiz ir vienīgi valsts kausa izcīņa ar piecām komandām.Turnīrs aizritēs četrās kārtās, no kurām divas jau nospēlētas. Ar to pieticis, lai speciālistu uzmanību piesaistītu divi jaunie jelgavnieki - piecpadsmit gadīgie trešās līnijas spēlētāji Ritvars Kinstlers un Svjatoslavs Jankovskis. Puišiem šo jaunumu treneris paziņojis pirms divām nedēļām. Pirmo spēli izlases kreklos puiši jau tuvākajā laikā aizvadīs pret kaimiņiem lietuviešiem.Sasniegt ievērības cienīgu formu septiņos mēnešos palīdzējušas arī kluba vadības aktivitātes. Nesen treneris piedalījās Eiropas regbija asociācijas (FIRA) apmaksātajā seminārā. Tajā piedalījās arī jelgavnieku konkurentu Latvijas kausa izcīņā pārstāvji no Rīgas «LMT Eži», Baldones un Imantas vienībām. Turklāt Imantā kopā ar zēniem itin veiksmīgi spēlē arī meitenes. «Kustība jauniešu regbijā Latvijā ir vērojama. Ceram, ka lielu intereses impulsu radīs šo sestdien startējošais Pasaules čempionāts regbijā septiņi, ko translēs Latvijas televīzija. Puikas nemaz nezin, kas tas regbijs tāds ir,» stāsta kluba menedžeris Kristaps Cēburs.Arī, kad laiks kļūs aukstāks, regbisti ziemas miegā nedosies. Klubam izveidojusies laba sadarbība ar 6.vidusskolu. Puiši mācību iestādes telpās uzlabos fizisko sagatavotību. Notiek pārrunas ar brīvās cīņas treneri Vladimiru Smirnovu, kurš izvedīs nodarbības uz paklāja.«Aļņi» šogad cer iespraukties Latvijas kausa pirmajā trijniekā. Savukārt nākamajā sezonā plānots izveidot veterānu komandu. Tapšanas stadijā atrodas arī pašu mazāko puiku vienība. Latvijas pieaugušo čempionātā «Aļņi» tuvākajos gados vēl neplāno piedalīties, bet, domājams, ka pēc pāris gadiem šie puiši jau būs izauguši un spēs iesaistīties daudz nopietnākās cīņās.Ritvars Kinstlers: «Mani regbijā «ievilka» draugs Igors, kurš šo spēli jau bija sācis apgūt. Domāju spēlēt tik ilgi cik vien tas būs iespējams. Par regbiju stāstu arī saviem draugiem, bet viņi ir «mīkstie» - neinteresē.»

Svjatoslavs Jankovskis: «Pirms tam ar panākumiem trenējos boksā, bet vienu dienu draugs mani iepazīstināja ar regbiju. Sāku trenēties, iepatikās. Pirms tam zināju tikai līdzīgo amerikāņu futbolu, bet par regbiju nezināju - pat to, ka vispār ir tāds sporta veids. Ir sapnis spēlēt «All Blacks» (Jaunzēlandes izlase - aut.), bet tas diez vai būs iespējams, jo tad jākļūst par Jaunzēlandes pilsoni.»