ZZ.lv ARHĪVS

Stingrā skolotāja ar humora izjūtu

Uldis Veilands

2007. gada 7. septembris 16:13

1905
Stingrā skolotāja ar humora izjūtu

Jau astoņpadsmito gadu par sporta skolotāju Ozolnieku vidusskolā strādā Rasma Skruļa, kuru atpazīst ne tikai pie viņas skolotie, bet vai katrs vietējais iedzīvotājs, jo kustību un laba garastāvokļa aktivitātes novadā nav iedomājamas bez šarmantās pašvaldības deputātes (šarmanta, protams, ir deputāte, nevis pašvaldība - skat. Džeroms K. Džeroms «Trīs vīri laivā») ierosmes un līdzdalības.

Mīluļus sajūt pēc aplausiemSvinīgajās līnijās mācību gada sākumā un citos visnotaļ svarīgos gadījumos skolotāja Rasma Skruļa novērtē sev veltītos aplausus.«Nemēdzu lietot skaļus vārdus, bet laikam jau tas ir tā dēvētais pedagoga darba gandarījums, kaut kas tai mazajā cilvēciņā aizķeras un paliek, un to var just». R.Skruļa Ozolnieku vidusskolā sāka strādāt 1989.gadā, līdz tam tūlīt pēc Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūta (LVFKI) absolvēšanas sporta un dzīves zinībās tika mācīta Olaines jaunā paaudze.Deputāta saldā nastaJau trešo gadu skolotāja Skruļa ir Ozolnieku novada Domes deputāte un Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja, kā arī novada sporta dzīves organizatore.«Var jau būt, ka Ozolnieki ir unikāls veidojums, bet mūsu novada vadība tik tiešām ir ļoti pretimnākoša,» teic R. Skruļa, kautrīgi noklusējot, ka viņa pati jau arī ir viena no Ozolnieku novada vadības, kam tauta dāvājusi uzticības grūto, bet saldo nastu.

Valsis jāprot un dziesmai jāskanJau no Kokneses laikiem, kur Rasma Skruļa mācījās tad, kad vēl nebija skolotāja, par vienu no viņas dzīves būtiskām sastāvdaļām kļuva sarīkojumu dejas. Arī Ozolnieku vidusskolā, ne tikai tāpēc, ka to paredz mācību programma (devītklasniekiem ieskaite obligāta), bet intereses dēļ skolnieki R.Skruļas vadībā griež lēno valsi tā, ka prieks noskatīties. Pēc skolotājas domām, dejas disciplinē un iemāca stāju. Kopš skolas gaitām Koknesē R.Skruļai nav sveša arī dziesma. Dziedāts dažādos koros - Kokneses vidusskolā, vēlāk Olaines skolotāju korī un sieviešu vokālajā ansamblī kādreiz tik populārā «Zemeņu lauka» autora Aleksandra Kublinska vadībā.

Dzīve sportā - publiski un personiskiArī R.Skruļas personiskā dzīve nav iedomājama bez sporta. Vieglatlētika kļuvusi tuva jau skolas laikā Koknesē, kad uzsākti treniņi diska mešanā pie Aizkraukles (toreizējās Stučkas) BJSS trenera Ērika Cīruļa. Nākamais dzīvesbiedrs, kādreiz Latvijā labi pazīstamais vieglatlēts Staņislavs Skruļs pirmo reizi ieraudzīts nevis kādā diskotēkā vai ballītē, bet stadionā.

Rakstu pilnā apjomā lasiet sestdienas, 8.septembra, «Zemgales Ziņās».