ZZ.lv ARHĪVS

Gatavo Eiropas diploma cienīgus

Lāsma Antoneviča

2007. gada 12. decembris 17:00

486
Gatavo Eiropas diploma cienīgus

Otrajā darba vizītē Jelgavā ieradies franču uzņēmējs Bruno Šaperons, kurš savās meistarklasēs aicinājis Amatu skolas topošos pavārus un konditorus.

Pirmā tikšanās ar Jelgavas Amatu skolas audzēkņiem notika oktobrī, kad vairāk uzmanības tika veltīts, lai iepazītos, stāsta B.Šaperons, atzinīgi novērtējot radušos sadarbību, kas ir pamats veiksmīgai zināšanu apguvei.Pavārmākslas un konditorejas noslēpumus franču uzņēmēja vadībā apgūst minētās izglītības iestādes 1. un 2.kursa audzēkņi. Saskaņā ar līgumu, kas noslēgts uz diviem mācību gadiem, B.Šaperons Jelgavā ieradīsies vēl janvārī, martā un maijā, lai panāktu, ka audzēkņu zināšanas atbilst Eiropas diploma prasībām, kas paredz arī galda klāšanas un apkalpošanas prasmes. Lai to sasniegtu, būs intensīvi jāstrādā, atzīst pavārmākslas meistars, atklājot, ka četrās dienās viņš pasniedz tēmas, ko parasti mācītu pusotru mēnesi.Noslēgumā jaunieši saņems diplomu, kur eksāmenā būs novērtētas ne tikai apgūtās zināšanas, bet arī disciplīna un centība. Savukārt četri labākie no katras grupas varēs doties apmaksātā praksē uz Parīzes restorāniem.«Strādājot kopā ar Šaperona kungu, nejūtamies nevaroši. Ir atšķirīgas nianses, bet arī daudz kopēja, ko audzēkņi apgūtu 2. un 3.kursā. Ieguvēji būs abas puses,» vērtē Amatu skolas pasniedzēja, konditorejas metodiskās apvienības vadītāja Gunta Briede.«B.Šaperons ir ļoti augstas klases speciālists. Viņš klājis galdus tūkstošiem cilvēku, ieskaitot Francijas prezidentu. Tikties ar šādu pavāru, uzņēmēju un saimnieku ir liela iespēja un privilēģija,» uzskata Amatu skolas direktore Edīte Bišere.Francijas pavārmākslas meistars Jelgavā strādā, pateicoties sadraudzības līgumam starp mūsu pilsētu un Ruelmalmazoni, kas tika noslēgts šā gada vasarā. Sadarbības projekta izmaksas ar B.Šaperonu šogad mazliet pārsniedz 3000 latu, un tās pilnībā sedz pašvaldība. Minētajā summā iekļauta pasniedzēja un tulka darba samaksa, ceļa izdevumi, uzturēšanās viesnīcā un produktu iegāde.