Cer uz ciešāku sadarbību

Lai iepazītos ar Jelgavas Amatu vidusskolas piedāvājumu un domātu par sadarbības iespējām un atbalstu dažādiem projektiem, izglītības iestādē tikās Francijas vēstniecības, Jelgavas pašvaldības un pilsētas uzņēmēju pārstāvji.
«Ieradāmies, lai iepazītos ar skolas pavāriem, bet redzējām visas specialitātes. Esmu patīkami pārsteigts, īpaši par iespēju apgūt metālapstrādi,» pēc Amatu vidusskolas apskates atzina Francijas vēstniecības padomnieks ekonomikas jautājumos Žans Fransuā Datis. Sola 500 eiro mēnesīVizītes pamatā bija iepazīt Jelgavas Amatu vidusskolas vieslektora franču pavārmākslas meistara Bruno Šaperona darbību, lai kopā ar vēstniecības kultūras atašeju Žanu Luiju Lepretru, pašvaldības un uzņēmēju pārstāvjiem domātu, kā to atbalstīt.B.Šaperons pašvaldības profesionālajā izglītības iestādē topošos pavārus un konditorus izglīto kopš pērnā gada oktobra. Līgums par viņa darbību noslēgts uz diviem mācību gadiem, kas vainagosies ar astoņu labāko audzēkņu praksi Francijas restorānos. Par mēnesī nostrādātajām desmit dienām pavārmākslas meistars viņiem iecerējis maksāt 500 līdz 600 eiro lielu algu, kā arī atklāj, ka ir jau atrastas ģimenes, kas topošos pavārus un konditorus Francijā uzņems.Restorānā visu darīs pašiFrancijas vēstniecības pārstāvjiem šķita interesanta ideja Amatu vidusskolā ierīkot mācību restorānu, kurā ieturēt maltīti varētu ikviens interesents.Pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza stāsta, ka šāda prakse ir ļoti izplatīta Skandināvijā un dod iespēju sagatavot darba tirgum konkurētspējīgāku jaunieti, kurš būs pilnībā iepazinis sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma darbības principus. Virtuves un restorāna telpu iekārtošanai nepieciešami aptuveni 300 tūkstoši latu, kurus pašvaldība cer piesaistīt no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem. Ja izstrādātais projekts tiks atbalstīts, ieturēt maltīti Amatu vidusskolas audzēkņu izpildījumā varēs apmēram pēc gada.Bet līdz tam vēstniecības padomnieks ekonomikas jautājumos Šaperona kungam un viņa Jelgavas audzēkņiem solīja sagādāt iespēju piedalīties Francijas paviljonā izstādē «Riga Food».
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”