ZZ.lv ARHĪVS

Samazina ražošanas apjomus un sortimentu

Edgars Kupčs

2008. gada 17. jūnijs 07:34

1094
Samazina ražošanas apjomus un sortimentu

Pēc tam, kad ar Rīgas ielas lielveikalā «Maxima» pirkto kulināriju saindējās 21 jelgavnieks, bet astoņiem tika konstatēta salmoneloze, strauji krities pieprasījums pēc veikalā gatavotajiem salātiem un citas pārtikas.

SIA «Maxima Latvija» pagājušajā nedēļā bija pieņēmusi lēmumu uz laiku apturēt darbu kulinārijas cehā Rīgas ielā 11a Jelgavā.  Sestdienas rītā alkoholisko dzērienu vietā vitrīnās atkal bija izlikti dažādi salāti, gaļas un zivju izstrādājumi, tomēr pēdējās nedēļas laikā, kopš atklāti saslimšanas gadījumi, «Maxima» veikalos pie gatavās pārtikas stendiem rindas vairs tikpat kā nemana.Uzņēmuma preses sekretārs Ivars Andiņš skaidro, ka produkcijas ražošanas apjoms un sortimenta dažādība samazināta, lai varētu būt droši par ēdienu kvalitāti. Par cik procentiem tieši samazinājies pārdotās pārtikas apjoms, varēšot spriest pēcjāņu nedēļā, kad tiks izvērtēts pieprasījuma konkrētā laika posmā.«Jelgavā esam mainījuši ražošanas tehnoloģijas, lai garantētu pārtikas nekaitīgumu un drošumu,» uzsver I.Andiņš. Pašlaik ieviests arī cits produkcijas gatavošanas mērķis - svarīgāks esot nevis apjoms, bet kvalitāte.Pagaidām jelgavnieku saslimšanas gadījumu dēļ «Maxima Latvija» neplānot no darba atbrīvot kādu no darbiniekiem. Par iespējamo konkrētu speciālistu atbildību uzņēmums spriedīs, kad būs saņemti visi un pilnīgi Pārtikas un veterinārā dienesta secinājumi.Iepriekš «Maxima» vadība pieļāva, ka infekcijas avots ir kāda no piegādātāju izejvielām. Pašlaik I.Andiņš to vērtē atturīgi, norādot, ka jāsagaida visu pārbaužu rezultāti: «Tad uzzināsim, kurā no posmiem radušās problēmas.»Vaicāts, vai lielveikalos turpmāk vairs neskalos vecos salātus, uzņēmuma pārstāvis sacīja, ka «uz šo jautājumu jebkura atbilde būtu nepareiza».