Gatavojas Prezidenta ballei

Latvijas dzimšanas dienā Prezidenta ballē Jelgavas Amatu vidusskolas topošie pavāri un konditori ar interesantiem ēdieniem gatavojas pārsteigt pašu valsts pirmo personu Valdi Zatleru un viņa viesus.
Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi pasniedzēju Ainas Tālumas, Ligitas Ziemeles, Guntas Briedes un Olgas Smirnovas vadībā sākuši gatavoties nozīmīgam konkursam, kas 18.novembrī Rīgas pilī notiks paralēli Prezidenta ballei.Konkursa idejas autors Mārtiņš Rītiņš aicinājis pasākumā piedalīties Latvijas profesionālo skolu topošos pavārus un konditorus, kuri balles viesiem varētu piedāvāt nobaudīt interesantas pašu gatavotas pirkstiņuzkodas un desertus.Jelgavas Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere šādu iespēju uzskata ne tikai par kārtējo izdevību pārstāvēt un prezentēt savu skolu, bet arī pacīnīties par nokļūšanu to Latvijas labāko audzēkņu vidū, kas dosies uz Itāliju papildināt savas zināšanas pavāra un konditorejas mākslā.«Šomēnes mūsu skolā viesojas pavārmākslas meistars no Francijas Bruno Šaperons, kurš palīdz pedagogiem sagatavot 2.kursa audzēkņus gaidāmajam pasākumam. Patlaban strādājam, lai piesaistītu atbalstītājus un sadarbības partnerus no mūsu rajona, kas savā saimniecībā audzē ekoloģiski un bioloģiski tīrus produktus. No tiem arī tiks gatavotas pirkstiņuzkodas Prezidenta ballei,» stāsta izglītības iestādes direktore.Jelgavas Amatu vidusskolu konkursā pārstāvēs četri audzēkņi - divi topošie pavāri un divi konditori. Kuri tie būs, izraudzīsies pasniedzēji. Viņi konkursā prezentēs uzkodas, kas gatavotas no gaļas, zivīm un dārzeņiem, izlasē tiks ietverti arī konditorejas izstrādājumi, kas gatavoti no kartupeļiem un ķirbja. Savukārt mesjē Šaperons «Ziņām» atklāja, ka jau izraudzījies, viņaprāt, talantīgākos audzēkņus, kurus nākampavasar ņems līdzi uz Franciju, un viņi varēs praksi strādāt minētās valsts restorānos. Ļoti iespējams, ka tās būs meitenes, jo - lai arī daudzviet pasaulē par lielākajiem pavārmākslas meistariem tiek uzskatīti puiši, Jelgavas Amatu skolā šajā jomā labāku rezultātu sasniedzot meitenes, kuras esot centīgākas. Latvijā ir ap 20 profesionālo skolu, kurās sagatavo jaunos pavārus, un ap desmit skolu, kurās iespējams apgūt konditora specialitāti. Gaidāmajā konkursā katra mācību iestāde piedāvās ap tūkstoš pirkstiņuzkodu.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”