ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes vadītāja amatam virza bijušo valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu

zz.lv

2021. gada 14. decembris 15:24

1204
Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes vadītāja amatam virza bijušo valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu

Šodien Jelgavas domes Sociālo lietu un veselības aizsardzības komitejas sēdē deputāti skatīs pašvaldības sagatavoto lēmumprojektu, kas paredz ar 2022. gada 7. janvāri pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" vadītāja amatā iecelt līdzšinējo valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu. Par E.Krūmiņas apstiprināšanu amatā 22. decembrī vēl lems Jelgavas dome, informē pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē.

Amata konkurss tika izsludināts, jo Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Rita Stūrāne informēja pašvaldību par darba attiecību pārtraukšanu. R.Stūrāne sociālo jomu pilsētā vada kopš 1995. gada, darbu sākot kā Sociālās aprūpes dienesta vadītāja, pēc tam vadot Veselības un sociālo lietu departamentu un nu jau 21 gadu pašvaldības iestādi "Jelgavas sociālo lietu pārvalde". Šobrīd Sociālo lietu pārvaldē ir 121 darbinieks, tā apvieno septiņas struktūrvienības, tostarp trīs dienas aprūpes centrus, un piecas nodaļas.

 

Uz pašvaldības izsludināto vakanci pieteicās trīs pretendenti. Konkursa vērtēšanas komisija par piemērotāko atzina līdzšinējo valsts kontrolieri E.Krūmiņu, kurai ir vairāk nekā 20 gadu profesionālā darba pieredze augstākā līmeņa vadītāja amatos valsts pārvaldē.

No 2013. līdz 2021. gadam E.Krūmiņa vadīja Latvijas Republikas Valsts kontroli, pirms tam Finanšu ministrijā pildījusi Budžeta departamenta direktora pienākumus un vadījusi Labklājības sfēras finansēšanas nodaļu.

Valsts kontrolieres amatā, pamatojoties uz audita rezultātiem, pilnveidoti normatīvie akti, paaugstināta valsts budžeta līdzekļu izlietojuma efektivitāte, pilnveidotas iekšējās kontroles sistēmas institūcijās, veicināta laba pārvaldība.

Valsts kontroles darba augsto starptautisko novērtējumu apliecina tas, ka Valsts kontrole konkursa kārtībā ir ievēlēta Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu organizācijas valdē kā viena no astoņām valdes loceklēm, Valsts kontrole koordinē visu 50 Eiropas augstāko audita iestāžu sadarbību. E.Krūmiņa Latvijas Universitātē ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā.

 

 

Foto: lsm.lv