ZZ.lv ARHĪVS

Dumpis: Omikrona kontekstā aizsardzībai pret simptomātisku slimību balstvakcinācija ir nepieciešama visiem

LETA

2021. gada 14. decembris 11:40

38
 Dumpis: Omikrona kontekstā aizsardzībai pret simptomātisku slimību balstvakcinācija ir nepieciešama visiem

SARS-CoV-2 omikrona paveida kontekstā aizsardzībai pret simptomātisku slimību balstvakcinācija ir nepieciešama visiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

Viņš skaidro, ka tā arī palīdzēs stiprināt sabiedrības kopējās imūnās aizsardzības mūri. Apstiprinātu publikāciju par šo patlaban vēl neesot, taču infektologs atsaucas uz jaunu vēl zinātniski nerecenzētu pētījumu.

Jau ziņots, ka, pēc veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) sacītā intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes", septiņi omikrona gadījumi atklāti ieceļotājiem, savukārt kopumā Latvijā ir 12 "aizdomās turētie" vai apstiprinātie Covid-19 omikrona varianti. Ir arī pieci sekundārie gadījumi, kad cilvēki saslimuši, inficējoties no tiem, kas atbraukuši no ārzemēm.

Ņemot vērā omikrona straujo izplatīšanos ne tikai Āfrikā, bet arī Eiropas valstīs, no pirmdienas tiek veikta intensīvāka ielidojošo reisu pasažieru Covid-19 skrīninga testēšana, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā.

Plānots, ka izlases kārtībā katru dienu tiks veikta četru līdz sešu reisu visu pasažieru Covid-19 testēšana neatkarīgi no personas vakcinācijas vai pārslimošanas statusa.

Skrīninga testam tiks atlasīti reisi no valstīm ar lielāko ievesto Covid-19 gadījumu skaitu Latvijā, proti, no Vācijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Ēģiptes, Polijas, Itālijas, Norvēģijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Spānijas, Krievijas, Nīderlandes, Dānijas, Īrijas, Maltas, Ukrainas, Gruzijas un Šveices. Reisu atlase tiks veikta rotācijas kārtībā.

Foto: no arsts.lv