ZZ.lv ARHĪVS

Ar Jelgavas pašvaldības atbalstu aicina kļūt par pirmsskolas izglītības skolotāju un iegūt augstāko pedagoģisko izglītību

zz.lv

2021. gada 14. decembris 09:38

224
Ar Jelgavas pašvaldības atbalstu aicina kļūt par pirmsskolas izglītības skolotāju un iegūt augstāko pedagoģisko izglītību

Lai risinātu jautājumu par pirmsskolas pedagogu trūkumu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, Jelgavas pašvaldība sadarbībā ar Liepājas Universitāti aicina iegūt augstāko pedagoģisko izglītību. Studiju maksu segs Jelgavas pašvaldība, taču studentam paralēli studijām ir jāstrādā kādā no pašvaldības bērnudārziem, kā arī pēc studijām obligāti vismaz piecus gadus jāturpina strādāt Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Lai pieteiktos pašvaldības finansējumam skolotāja profesionālās kvalifikācijas iegūšanai, līdz 27. decembrim pretendentam Jelgavas Izglītības pārvaldē jāiesniedz iesniegums, informē pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē. 

Interesentiem ir iespēja pieteikties studijām nepilna laika neklātienes 1. līmeņa profesionālajā studiju programmā "Pirmsskolas skolotājs" Liepājas Universitātē. Studiju ilgums ir divarpus gadu, studiju maksa – 1190 eiro gadā. Studiju maksu pēc savas iniciatīvas apņemas segt Jelgavas pašvaldība no nodibinājuma "Izglītības atbalsta fonds" līdzekļiem. Pašvaldības finansējums tiks piešķirts, slēdzot līgumu par augstākās izglītības iegūšanu un darbu Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē pirmsskolas izglītības skolotāja amatā. Studiju programmā "Pirmsskolas skolotājs" kopumā plānots uzņemt 25 studentus, kuriem mācības sāksies nākamā gada februārī. Pēc studiju programmas apgūšanas pedagogam darbs pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē jāturpina vismaz piecus gadus. Ja skolotājs neapgūs studiju programmu, pārtrauks studijas, saskaņā ar līguma nosacījumiem pašvaldības finansējums būs jāatmaksā.

 

"Šobrīd Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs ir būtisks pedagogu trūkums. Izjūtot nepieciešamību pēc papildu skolotājiem, pašvaldība sāka sarunas ar Liepājas Universitāti par iespēju izveidot speciālu studiju grupu mūsu pilsētai. Gribam atrast cilvēkus, kuri vēlas iegūt augstākās izglītības diplomu, kļūt par pirmsskolas pedagogu un paralēli studijām savas zināšanas pielietot praksē. Šī ir arī lieliska iespēja iegūt izglītību tiem, kas jau šobrīd pirmsskolas izglītības iestādē strādā par skolotāja palīgu un sevi apliecinājuši kā spējīgus darbiniekus, kuriem savs darbs patīk, taču nav attiecīgā izglītības dokumenta, lai strādātu par skolotāju," par iniciatīvu stāsta Jelgavas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne, norādot, ka šī ir pašvaldības proaktīva rīcība, domājot arī par to, ka jau nākamgad pilsētā darbu sāks vēl viens pašvaldības bērnudārzs – Brīvības bulvārī 6, un arī šajā izglītības iestādē būs nepieciešami kvalificēti pedagogi.      

 

Lai pieteiktos pašvaldības finansējumam 1. līmeņa augstākās izglītības un pirmsskolas izglītības skolotāja profesionālās kvalifikācijas iegūšanai, līdz 27. decembrim pretendentam jāiesniedz iesniegums Jelgavas Izglītības pārvaldē Svētes ielā 22 vai pa e-pastu izglitiba@izglitiba.jelgava.lv. Kontakttālrunis papildu informācijai – 63012465.

 

Pretendenti tiks aicināti uz pārrunām par motivāciju apgūt skolotāja profesiju un ilgtermiņā strādāt izglītības jomā. Pašvaldība sniegs rekomendāciju augstskolai uzņemt pretendentu studiju programmā. Pārrunas ar pretendentiem Izglītības pārvaldē plānotas 4., 5. un 6. janvārī.

 

Pieteikšanās studijām Liepājas Universitātē notiks no 3. līdz 19. janvārim, aizpildot veidlapu un augšupielādējot nepieciešamos dokumentus. Elektroniskā veidlapa būs pieejama Liepājas Universitātes mājaslapā www.liepu.lv no 3. janvāra pulksten 9 līdz 19. janvāra pulksten 23. Mājaslapā būs publicētas arī uzņemšanas prasības.

 

Foto: pixabay.com