ZZ.lv ARHĪVS

12 lieliskas vietas, kuras apskatīt ziemā

2021. gada 14. decembris 00:00

49
12 lieliskas vietas, kuras apskatīt ziemā

Lai arī daudziem šķiet, ka tūrisma sezona Latvijā ir tikai vasarā, mums ir arī ļoti skaistas vietas, kuras apskatīt ziemā ir pat interesantāk, nekā citos gadalaikos. 

Ikviens tūrisma objekts katrā gadalaikā iegūst savu unikālo šarmu. Šoreiz nebanku aizdevējs  Creamcredit.lv piedāvā 12 lieliskas vietas, kuras vērts apskatīt, dodoties atpūtas braucienos ziemā. 

Alūksne
Alūksni, iespējams, var uzskatīt par Latvijas ziemas galvaspilsētu, jo, ja citās Latvijas vietās dažkārt sniega sega ziemā izveidojas tikai īslaicīgi, tad Alūksnē sniegs būs katru ziemu. Izbaudiet gleznainus skatus un iepazīstiet Malēniju!

Cēsu pils komplekss
Iepazīstiet Latvijas kultūrvēsturi vairāk nekā desmit gadsimtu griezumā. Apmeklējot Zobenbrāļu un Vācu ordeņa Livonijā celtās pils drupas, sajutīsiet patiesu viduslaiku auru. Uzkāpjot tornī, varēsiet izbaudīt Cēsu apkaimes ainavas no augšas, savukārt, izstaigājot Cēsu pilsmuižas ēkas un Jauno pili, varēsiet iepazīties ne tikai ar vēsturi, bet arī mākslu. Pēc pils apmeklējuma ir vērts doties ziemīgā pastaigā pa gleznaino Cēsu pils parku.

Daugavpils cietoksnis
Daugavpils cietoksnis ir pēdējais bastionu tipa cietoksnis pasaulē, kas apmeklējumam atvērts 24 stundas diennaktī, jo tas ietver veselu pilsētas mikrorajonu. Šeit varēsiet apmeklēt arī Marka Rotko mākslas centru, lai iepazītos ar pasaulē slavenā abstraktā ekspresionisma pamatlicēja oriģināldarbiem un dzīves gājumu.

Gaujas Nacionālais parks
Lai arī daudziem Gaujas Nacionālais parks un Sigulda saistās tieši ar rudeni, arī ziemā ir vērts turp doties. Siguldā varēsiet ne tikai nodoties aktīvai atpūtai kādā no slēpošanas trasēm, bet arī izbaudīt gleznainas ainavas Paradīzes kalnā un iepazīties ar viduslaiku vēsturi Turaidas muzejrezervātā.

Kuldīga
Kuldīga nezaudē romantismu arī ziemā. Skaistākā viduslaiku mazpilsēta Latvijā apburs ar savu šarmu pat ziemas spelgonī ar pelēku fonu. Savdabīga ainava, ko ieraudzīs tie, kuri Kuldīgu apmeklē ziemas aukstākajos brīžos, ir sasalusi Ventas rumba.

Kolkas rags
Lai arī jūras tuvumā ziemā bieži vien var būt ļoti skarbi laikapstākļi, vieta, kur satiekas Rīgas jūras līcis un Baltijas jūra spēj apburt ar krāšņiem dabas skatiem un, ja paveiksies, savdabīgiem ledus un sniega veidojumiem.

Ķemeru nacionālais parks
Vai zināt, kā izskatās purvs ziemā? Ja ne, tad nenožēlosiet, ja kādā ziemas nedēļas nogalē dosieties uz Ķemeru nacionālo parku, kur Lielā Ķemeru tīreļa laipa Jūs ievedīs ziemīgā pasaku valstībā.

Aglona
Protams, Aglonas bazilika piedzīvo lielāko apmeklētāju gūzmu augustā, taču arī ziemā bazilika spēs atstāt iespaidu. Lai iegūtu autentisku pieredzi, apmeklējiet arī Aglonas maizes muzeju.

Rundāles pils
Ja laikapstākļi ir pārāk skarbi, lai izbaudītu dabu, Rundāles pils ir vieta, kurā, nesteidzīgi iepazīstoties ar Baroka mākslu, izdosies arī pastaigāties.

Pirts muzejs Saulkrastu novada Sējas pagastā
Iepazīstieties ar pirtī iešanas tradīciju sešās vēsturiskās un vienā jaunuzceltā pirtī. Šādu pieredzi patiesi var izbaudīt tikai ziemā. 

Ziemeļu forti un Karosta Liepājā
Ja jūs nebaida, vai tieši pretēji, vēlaties iedvesmoties no atklātās jūras skarbuma ziemā, dodieties uz Ziemeļu fortiem Liepājā un iepazīstieties ar Karostu, kas Padomju laikos bija slepens militārs objekts. 

Bauskas pils
Iepazīstieties ar dzīvi Livonijas ordeņa laikā, apmeklējot Bauskas pili. Pils muzejs ļaus padziļināti iepazīties ar pils vēsturi, bet Lielajā pils tornī varēsiet paraudzīties uz Zemgali no augšas.