ZZ.lv ARHĪVS

Sumina par labākajiem sasniegumiem sportā (FOTO)

Maija Laizāne

2021. gada 12. decembris 18:34

938
Sumina par labākajiem sasniegumiem sportā (FOTO)

Spītējot kovida viļniem, Jelgavas sportisti iespēju robežās turpinājuši treniņus un apliecinājuši spēkus arī olimpiskajā, pasaules, Eiropas vai Latvijas čempionātu līmenī. Cauri ārkārtas situācijai turpina izdzīvot arī mēneša laureātu sumināšanas tradīcija, Jelgavas Sporta servisa centram neatsakoties no svinīga balvu pasniegšanas brīža. Labākos sasniegumus jūlijā, augustā, septembrī, oktobrī un novembrī guvušajiem tās šonedēļ tika piegādātas individuāli – treniņu vietās, kur panākumi kaldināti.

Smaiļošana, kanoe un akadēmiskā airēšana, futbols, daiļslidošana, skvošs, ūdens motosporta veidi, vieglatlētika, roku cīņa jeb ārmreslings, bokss, peldēšana, BMX, regbijs, karatē, 3x3 basketbols – tik plaša sporta veidu pārstāvniecība ir 42 individuālo laureātu un divu komandu sarakstā. To ievada šāgada izcilnieks olimpisko spēļu zeltu nopelnījušais 3x3 basketbolists Edgars Krūmiņš, 7. vietu Tokijā izcīnījušais karatists Kalvis Kalniņš un 5. vietu paraolimpiādē lodes grūšanā ar jaunu Eiropas rekordu ieņēmušais Edgars Bergs.

Pasaules un Eiropas junioru čempiona titulu ārmreslingā izcīnījis Kristaps Blūmanis, bet zeltu šotokan karatē pasaules kausā – Artjoms Grosevs. Karjeras augstāko sasniegumu ar pasaules kausa kopvērtējumā ieņemtu 14. vietu guvis BMX braucējs Kristens Krīgers. Pasaules U23 čempionāta sešniekā iekļuvis kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš, Pasaules junioru čempionātā 4. vietu 500 metros MIX divniekā ieņēmuši smaiļotāji Melānija Čamane un Kārlis Dumpis. Zelta medaļas Baltijas U20 čempionātā vieglatlētiem Mārai Annai Zīvertei un Artūram Isajevam, bet bronza U18 konkurencē Albertīnai Rudņevai. Baltijas čempionāta sudrabs ātrumlaivu braucējiem Valdim Kuķalkam un Mārtiņam Lausam. Ar uzvarām junioru konkurencē no starptautiskām sacensībām Ukrainā un Igaunijā atgriezušies daiļslidotāji Daniels Kočkers un Anastasija Konga. Piektais ātrākais Vācijas čempionātā ultrataku skriešanā bijis Toms Komass, bet 11. rezultāts 160 kilometru garajā „Pirin ultra” Bulgārijā – Edgaram Bukšam. Sudrabu brīvās cīņas turnīrā „Helsinki Open Wrestling Tournament 2021” izcīnījis Osmans Dzaseževs. Bronzas medaļas Baltijas jūras valstu kausa izcīņā airēšanā junioriem – Emīlam Nikam Donovam, Valteram Sējānam, Patrikam Strazdam un Jānim Eglājam.

Visi minētie savos sporta veidos pārsvarā ir arī Latvijas čempioni. Tāpat kā smaiļotāji Katrīna Smiltniece, Valters Mančas, Aleksis Mikus Vaicjonoks un Markuss Aleksandrs Sikorskis, airētāji Jānis Timbors, Romeo Mednis, Andrejs Kļaviņš un Oskars Dervins, kanoisti Matīss Ozols un Nils Mediņš, bokseri Timofejs Kaļiņonoks, Artūrs Vaišļa un Daniils Vocišs, peldētājs Jevgeņijs Boicovs, enduro braucējs Ivo Šteinbergs, kartingists Mikus Jasevičs, BMX braucējs Ilvis Hugo Eihentāls, kuram arī 8. vieta Eiropas U16 čempionātā, skvoša spēlētāja Baiba Lulle, regbija kluba „Mītava” U16 komanda un „FS Jelgava” futbolisti ar izcīnīto U18 elites grupas čempionu titulu.


Foto: Jelgavas Sporta servisa centrs