ZZ.lv ARHĪVS

“Alvila dēli” un “Kultūra” tiksies Jelgavas čempionāta finālā (FOTO)

Jānis Tiltiņš

2021. gada 12. decembris 16:54

1003
“Alvila dēli” un “Kultūra” tiksies Jelgavas čempionāta finālā (FOTO)

Jelgavas basketbola čempionāts nonācis fināla fāzē, kad tiks noskaidroti pilsētas čempioni un pārējie laureāti. Pēc pusfināla dueļiem noskaidrojās, ka Jelgavas basketbola čempionātā vīriešiem 19.decembrī finālā spēlēs “Alvila dēli” pret “Kultūru”, savukārt par bronzas medaļām cīnīsies “NĪP” un Dobeles komanda “Skandijs”.

Pirmajā pusfināla mačā “Alvila dēli” iesāka spēli ļoti pārliecinoši, uzvarot pirmo ceturtdaļu ar 22:7. Arī nākamajās desmit minūtēs gados jaunie basketbolisti apliecināja savu favorītu statusu, palielināja pārsvaru vēl par sešiem punktiem. Pēc puslaika tablo vēstīja 45:24, vadībā “Alvila dēli”. Trešajā ceturtdaļā “NĪP” izdevās par desmit punktiem samazināt punktu deficītu, tomēr ar to bija par maz, lai pacīnītos par uzvaru. Pēc fināla svilpes “Alvila dēli”, komanda, kuru veido Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas absolventi svinēja uzvaru ar 79:65.

“Puiši nospēlēja ļoti labi. Aizsardzībā var izcelt Maksima Husko un Linarda Rezevska pašaizliedzīgo spēli, savukārt uzbrukumā īsta līdera īpašības nodemonstrēja A.Dreimanis,” pēc spēles savus komandas biedrus slavē “Alvila dēlu” komandas spēlējošais treneris Niks Kļaviņš.

Artūrs Dreimanis ar 23 punktiem bija uzvarētāju rezultatīvākais vīrs, kura rēķinā arī piecas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles. Maksims Husko guva 20 punktus un pārtvēra piecas bumbas, bet Toms Truksnis un Pāvils Vuškāns katrs atzīmējās pa desmit punktiem. “NĪP” vienībā, kas šoreiz cīnījās bez viena no saviem līderiem Jāņa Ābola, par rezultatīvāko spēlētāju ar 24 gūtajiem punktiem kļuva visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs Mareks Doroškevics. Tikmēr Emīls Silavs sakrāja 16 punktus un 19 bumbas zem groziem.

Pie pārliecinoša panākuma un revanša par zaudējumu grupā tika “Kultūras” basketbolisti, kas otrajā pusfināla pārī ar 71:56 pieveica dobelniekus. “Kultūras” spēlētāji ātri spēja izvirzīties vadībā un spēles grožus pārņem savās rokās, palielinot savu pārsvaru spēles gaitā un izcīnot panākumu ar drošu pārsvaru.

“Kultūras” vienībā Jānis Bērziņš sakrāja 19 punktus, pārtvēra sešas piespēles un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Raimonds Šulcs guva 18, bet Jānis Blaubergs sakrāja 17 punktus un 18 atlecošās bumbas.

19.decembrī Jelgavas sporta hallē “Alvila dēli” un “Kultūra” noskaidros, kas kļūs par 2021.gada Jelgavas pilsētas čempionu, savukārt “NĪP” un “Skandijs” noskaidros bronzas medaļas īpašniekus.

Jelgavas basketbola čempionātu organizē Jelgavas Sporta servisa centrs sadarbībā ar BK “Jelgava”.

Foto: Ruslans Antropovs