ZZ.lv ARHĪVS

Zināmi Jelgavas basketbola čempionāta visi pusfinālisti

Jānis Tiltiņš

2021. gada 12. decembris 10:36

64
Zināmi Jelgavas basketbola čempionāta visi pusfinālisti

Svētdien, 12.decembrī Jelgavas sporta hallē četras amatieru vīru basketbola komandas noskaidros Jelgavas basketbola čempionāta finālistus. Pusfināla pirmajā pārī tiksies regulārā čempionāta uzvarētāji “Alvila dēli” pret “NĪP”, bet otrā pārī tiksies Dobeles komanda “Skandijs” pret komandu ar tradīcijām “Kultūra”.

“Alvila dēli”, ņemot vērā čempionāta nolikumu, bija garantējuši vietu pusfinālā, izlaižot ¼ fināla kārtu, jo uzvarēja regulārajā turnīrā.

Viņu pretinieki noskaidrojās “NĪP” un “Rokiju” komandu duelī, kur sīvā cīņā pārāki izrādījās “NĪP” basketbolisti, kas svinēja uzvaru mačā ar 98:83. Uzvarētāju rindās lielākie panākumu kaldinātāji bija visi komandas ierastie līderi – Ģirts Pommers guva 25 punktus, Mareks Doroškevičs sakrāja 20 punktus, bet Jāņa Ābola kontā 19 punkti. Savukārt “Rokijiem” šoreiz pa īsu priekš uzvaras bija Elvim Satovskim, kura kontā 21 punkts. Viņa komandas biedrs Valdis Miķelsons guva 14 punktus.

Bez lielas intrigas aizritēja divas pārējās ceturtdaļfināla spēles.

“Valauto” bez jebkādiem argumentiem piekāpās dobelniekiem ar 64:90. “Skandijs” rindās Raimonds Kripa bija produktīvākais ar 29 punktiem, bet pretinieku komandā Uvja Strogonova kontā 24 punkti.

“Skandijs” pusfinālā tiksies ar “Kultūru”, kas ar 104:62 sagrāva “Vilkus”. Jānis Blaubergs bija lielākais uzvaras kaldinātājs ar 24 punktiem, bet 20 punkti Jāņa Bērziņa rēķinā. Savukārt pretinieku nometnē 20 punkti Andim Zeidmanim.

Komandas pusfināla spēles aizvadīs svētdien, 12.decembrī, bet fināls plānots 19.decembrī. Spēles tiek aizvadītas bez skatītāju klātbūtes, bet pēc iespējas tiks nodrošinātas video tiešraides BK “Jelgava”"Facebook" kontā.

Foto: no arhīva