ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. Jelgavnieki un jelgavnieces iekļūst Latvijas kausa pusfinālā (FOTO)

Maija Laizāne

2021. gada 10. decembris 17:38

124
Volejbols. Jelgavnieki un jelgavnieces iekļūst Latvijas kausa pusfinālā (FOTO)

Latvijas kausa ceturtdaļfinālā cīņā līdz divām uzvarām aizvadītas otrās spēles, divas no tām Jelgavā, kur VK „Jelgava” dāmas atkārtoti pārspēja VK „Gulbene”, bet „Biolars/Jelgava/MSĢ” komanda vispirms trīs setos revanšējās VK „Ozolnieki” vīriem par zaudējumu pirmajā spēlē un pēc tam uzvarēja arī zelta setā.

Pirms nedēļas Ozolnieku Sporta skolas zālē mājinieki piecu setu spēli noslēdza savā labā, taču vakar Zemgales Olimpiskajā centrā vairs īstos argumentus neatrada – vispirms pa setiem 18:25, 14:25 un 21:25, bet pēc tam zelta setā vēlreiz 14:25, ceļazīmi uz pusfinālu tādējādi atvēlot trenera Laura Iecelnieka vadītajiem „Biolars/Jelgava/MSĢ” jauniešiem. Pirmā mača pārliecinošajam rezultativitātes līderim Eduardam Stieģelim līdzvērtīgs palīgs uzbrukumā šoreiz bija Sandis Vilcāns (katram attiecīgi 24 un 30 punktu), bet „ozīšu” sastāvā pa 9 guva Toms Tālbergs un Jēkabs Ekhards. „Nevarēja piedalīties viens no mūsu līderiem Edgars Jusis, neesam raduši arī tik lielā zālē,” iespējamos neizdošanās iemeslus minēja VK „Ozolnieki” treneris Raimonds Liniņš.

VK „Jelgava” savas sāncenses – VK „Gulbene” komandu – atkārtoti uzņēma Jelgavas novada Sporta centra zālē, gūstot arī otro pārliecinošo trīs setu uzvaru ar 25:22, 25:9 un 25:11. Ar 16 punktiem šajā mačā izcēlās Līga Petuhova, 12 guva Liene Šimkuse, trešā rezultatīvākā ar 8 – Kristīne Gabranova.

Latvijas kausa pusfināli 18. decembrī arī norisināsies Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, kur VK „Jelgava” pulksten 11 spēlēs pret „SK Daugavpils/BJSS”, bet pulksten 16.30 „Biolars/Jelgava”/MSĢ” tiksies ar „Jēkabpils lūšiem”.


Foto: Ruslans Antropovs