ZZ.lv ARHĪVS

Gobzems pie eglītes pulcina lielākoties ar dzīvi neapmierinātos (FOTO)

Gaitis Grūtups

2021. gada 7. decembris 22:37

5665
Gobzems pie eglītes pulcina lielākoties ar dzīvi neapmierinātos (FOTO)

Kaut arī policisti ar skaļruņu palīdzību aicināja sapulcējušos izklīst, ap 150 jelgavnieku bija atnākuši tikties ar Saeimas deputātu Aldi Gobzemu, kas bija paziņojis sociālajos tīklos, ka pulksten 18 būs Hercoga Jēkaba laukumā pie Ziemassvētku eglītes.

Troksnī, ko izraisīja policijas auto sirēnas un apkārtējā kņada, bija ļoti grūti saklausīt, ko klātesošajiem saka Aldis Gobzems. Viena no viņa izteiktajām domām bija par to, ka policija viņu nedrīkst aizturēt. “Policijai ir atļauts aizturēt jebkuru cilvēku viņa personības noskaidrošanai. Bet kas tad Latvijā mani nepazīst?! Mani pazīst visā Latvijā. Tādēļ mani aizturēt nedrīkst,” sacīja Aldis Gobzems.

Cilvēki, kas cieši, neievērojot epidemioloģiskās prasības par divu metru distanci, stāvēja ap deputātu, brīžiem aplaudēja, tad sauca: “Aldi! Aldi!” Pēc apmēram četrdesmit minūtēm Aldis Gobzems un viņa tuvākie pavadītāji iekāpa ar partijas “Likums un taisnīgums” reklāmu aprakstītajā autobusā un devās prom.

“Ziņas” aprunājās ar vairākiem sapulces dalībniekiem. Kāda ģimene, kurā bija sieva, vīrs divi mazgadīgi bērni teica, ka ir atnākuši, jo iestājas par brīvprātīgu vakcinēšanos. Vīrs un sieva paskaidroja, ka nevakcinēšanās dēļ ir zaudējuši darbu. Tagad iztiek no bezdarbnieka pabalsta un tādēļ klājas grūti.

Kāda sieviete teica, ka ir neapmierināta ar pie varas esošo negausību. “Ir jāparetina valdība un Gobzems par to iestājas”, teica sieviete. Kāds vīrs, kas bija atnācis vienatnē, teica, ka savas nevakcinēšanās dēļ viņam pat baznīcā nav atļauts piedalīties dievkalpojumos. Vakcinēšanās vai nevakcinēšanās gan neesot galvenais, kāpēc viņš seko Gobzemam, bet gan taisnīgums, par ko iestājas deputāts.

Kāds cits vīrs teica, ka nu jau ir par traku, jo pensionārus, kas nebūs vakcinējušies, liks cietumā. Kad “Ziņas” lūdza sīkāk paskaidrot, kur vīrs to ziņu ņēmis, viņš paskaidroja, ka televīzijā dzirdējis kādu, kas teicis, ka Latvija sekos Vācijas un Austrijas piemēram. Un tas nozīmē, ka par nevakcinēšanos iestāsies administratīvā atbildība līdz pat arestam. Trīs puiši, kas teicās esam studenti, teica, ka atnākuši uz cirku, jo ja tāda izdevība Jelgavā ir, tad arī tā jāizmanto.

Vairāk 9. decembra “Zemgales Ziņās”

Foto: Ruslans Antropovs