ZZ.lv ARHĪVS

Uzbrauc meitenei un aizbrauc no notikuma vietas

zz.lv

2021. gada 7. decembris 17:22

442
Uzbrauc meitenei un aizbrauc no notikuma vietas

Kā liecina sākotnējā informācija, 2. decembrī Jelgavas novada Cenu pagastā līdz šim nenoskaidrots automašīnas vadītājs uzbrauca 2009. gadā dzimušai jaunietei un aizbrauca no notikuma vietas, pārkāpjot likumā noteikto kārtību. Jauniete negadījumā neguva fiziskas traumas. Policijā par notikušo ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokols.

Valsts policija atgādina – pat ja sākotnēji šķiet, ka negadījumā nav cietušo, tomēr pieredze un reģistrētie notikumi parāda, ka gājēji un velosipēdisti tikai pēc notikuma – reizēm tās pašas dienas vakarā vai nākamajā, aiznākamajā dienā vēršas medicīnas iestādē. Tādos gadījumos Valsts policija uzsāk administratīvo procesu un skaidro negadījumā iesaistīto transportlīdzekļa vadītāju, reizēm arī publiski lūdzot atsaukties aculieciniekus, tādējādi šis process ir garāks un nepatīkamāks pašam transportlīdzekļa vadītājam.

Pat ja mazāk aizsargātais ceļu satiksmes dalībnieks (gājējs, velosipēdists, skrejriteņa vadītājs) dodas prom no negadījuma vietas, aicinājums transportlīdzekļa vadītājam palikt negadījuma vietā, informēt par notikušo policiju un sekot tālākām norādēm, informē Dace Kalniņa, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste.

Foto: no arhīva