ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas basketbola čempionātā nonācis izslēgšanas spēļu fāzē (FOTO)

Jānis Tiltiņš

2021. gada 6. decembris 11:38

627
Jelgavas basketbola čempionātā nonācis izslēgšanas spēļu fāzē (FOTO)

Pēdējās kārtas trīs spēles tika aizvadītas Jelgavas sporta hallē 5.decembrī. Līdz pat pēdējam mačam nebija skaidrs visu komandu galīgais vietu sadalījums. “Alvila dēli” nospēlēja arī šoreiz pārliecinoši un garantēja automātisku iekļūšanu sacensību pusfinālā. Pārējās sešas komandas vēl mērosies spēkiem ceturtdaļfinālā, kas paredzēts 11.decembrī.

Pēdējās kārtas rīta mačā spēkiem mērojās divas ļoti nepiekāpīgas vienības – “NĪP” un “Kultūra”. Pēc divām uzvarētām ceturtdaļām (22:13, 22:15), kuras veiksmīgāk aizvadīja “Kultūras” basketbolisti, trešajā “NĪP” spēja atgūties un atspēlēt septiņus punktus. Tomēr ceturtajā ceturksnī “Kultūra” spēles grožus atkal pārņēma savās rokās un svinēja uzvaru ar 82:70. Uzvarētāju rindās Jānis Blaubergs sakrāja 21 punktu, bet Salvis Mētra guva 16 punktus. Pretinieku komandā turnīra rezultatīvākais spēlētājs Mareks Doroškevičs izcēlās ar 31 gūto punktu.

Diena otrajā spēlē līdz pat spēles pēdējām sekundēm bija grūti prognozēt uzvarētāju, jo “Rokiju” un “Valauto/Toma-noma.lv”komandu spēle ritēja kā pa amerikāņu kalniņiem, bieži mainoties vadībai. Finālā panākums “Rokiju” kontā – 71:69, kas uzreiz liedza saviem pretiniekiem teorētiski pacīnīties par 1.vietu turnīra tabulā. “Rokiju” vienībā Valdis Miķelsons sakrāja 22 punktus, bet Elvis Satovskis atzīmējās ar 16. Zaudētājiem Gatis Justovičs guva 14 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles.

Kārtas noslēdzošajā duelī tikās “Alvila dēli”, kas jau bija garantējuši sev 1.vietu un Dobeles “Skandijs”, kas cīnījās, lai nepaliktu turnīra tabulas pēdējā vietā. Jaunība ņēma virsroku un “Alvila dēli” triumfēja mačā ar 71:55. Artūrs Dreimanis uzvarētājiem izcēlās ar 16 punktiem un deviņām izcīnītām bumbām, bet Maksim Husko kontā 13 punkti. Dobelniekiem pa 14 punktiem sakrāja Jānis Grands un Nauris Guoģis.

“Alvila dēli” ar piecām uzvarām un vienu zaudējumu izcīnīja 1.vietu grupā un automātiski kvalificējās pusfinālam, kas paredzēts 12.decembrī.

Sestdien 11.decembrī ceturtdaļfināla pirmajā pārī tiksies “Valauto/Toma-noma.lv” pret “Skandiju”. “Kultūra” mērosies spēkiem ar “Vilkiem”, bet “NĪP” tiksies ar “Rokijiem”.

Sacensību fināls paredzēts Jelgavas sporta hallē 19.decembrī.


Jelgavas basketbola čempionāts

Spēļu kalendārs, Jelgavas sporta halle

11.decembris, 1/4 fināls


Plkst. 11:00 “Valauto/Toma-noma.lv” – “Kultūra”

Plkst. 12:30 “Kultūra” – “Vilki”

Plkst. 14:00 “NĪP” – “Rokiji”


Foto: Ruslans Antropovs