ZZ.lv ARHĪVS

Ugunsgrēkā Jelgavas novadā bojā gājis cilvēks (papildināta)

LETA

2021. gada 5. decembris 09:18

410
Ugunsgrēkā Jelgavas novadā bojā gājis cilvēks (papildināta)

Ugunsgrēkā sestdienas vakarā daudzstāvu dzīvojamā ēkā Jelgavas novada Cenu pagastā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz ugunsgrēku saņemts pulksten 19.54. Notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu mājas pagrabā deguši sadzīves priekšmeti divu kvadrātmetru platībā. Liesmas iedzīvotājiem bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās, taču notikuma vietā blakus mantām atrasts bojāgājušais - 1948. gadā dzimis vīrietis. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess..

Sestdien pusdienlaikā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Langervaldes ielu Jelgavā, kur vienstāva ražošanas ēkā dega tehnoloģiska iekārta 1 m2 platībā.

Sestdien neilgi pirms pusnakts Jelgavas novada Glūdas pagastā dega šķūnis pilnā 8 m2 platībā.

Savukārt neilgi pēc pusnakts Satiksmes ielā Jelgavā deviņstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem dega galdauts 0,1 m2 platībā. Notikuma vietā noskaidrojās, ka, visticamāk, kaķis bija apgāzis uz galda novietotu degošu sveci, kā rezultātā aizdegās galdauts. Pamanot ugunsgrēku, mājokļa iemītnieki to nodzēsa pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Ugunsdzēsēji glābēji atgādina, ka iedegtu sveci pat uz mirkli nevar atstāt bez uzraudzības. Turklāt tās jānovieto stabilos svečturos bērniem un mājdzīvniekiem nepieejamā vietā. Ja tomēr notiek nelaime, par to savlaicīgi brīdinās mājoklī uzstādīts dūmu detektors un nelielu liesmu varēs nodzēst ar ugunsdzēsības pārklāja palīdzību.

Svētdien vakarā Saldus ielā Jelgavā pirtī pie krāsns dega siena 6 m2 platībā.

Piektdien un brīvdienā ugunsdzēsēji glābēji turpināja likvidēt spēcīgās snigšanas radītās sekas. Bauskas novada Viesturu un Vecumnieku (7 izsaukumi) pagastā, Tukuma novada Smārdes (4 izsaukumi), Sēmes, Engures un Džūkstes pagastā, Jelgavas novada Cenu (2 izsaukumi) un Jaunsvirlaukas pagastā, Jēkabpils novada Viesītes pagastā (2 izsaukumi), Jelgavā Meiju ceļā un Tukumā Durbes ielā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušus kokus.



Foto: no arhīva