ZZ.lv ARHĪVS

Gada balva basketbolā: divas no tām tiek Edgaram Krūmiņam

Jānis Tiltiņš

2021. gada 4. decembris 09:02

163
Gada balva basketbolā: divas no tām tiek Edgaram Krūmiņam

Latvijas Basketbola savienība (LBS)kopš 2012. gada tradicionāli piešķir Basketbola Gada balvas vismaz 10 nominācijās, lai godinātu personība, kuras konkrētajā sezonā sasniegušas izcilus rezultātus, devušas būtisku ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā un veicinājušas Latvijas starptautisko atpazīstamību. Divus apbalvojumus ieguvis jelgavnieks Edgars Krūmiņš.

Balvas tradicionāli pasniegtas īpašā sarīkojumā, ko šogad nevarēja sarīkot epidemioloģiskās situācijas dēļ. Laureāti nopelnīto saņems, bet ieguvējus atklās pakāpeniski. Izcilnieku parādi, protams, ievadīja olimpiskās sezonas īpašie gaviļnieki:

Gada treneris – Raimonds Feldmanis, Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris

Gada piemērs – Edgars Krūmiņš;

Gada 3x3 basketbolists – Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.

“Par to kā es rīkojos olimpiādē brīdī, kad izšķirošajā spēlē guvu traumu, uzskatu, ka tā būtu rīkojies jebkurš, kas pārstāv savu valsti pašā lielākajā un svarīgākajā sporta forumā. Tādā situācijā vairs nav kam taupīties. Bet jebkurā gadījumā biju pārsteigts par šādu apbalvojumu un liels gandarījums, ka vēl neesam aizmirsti par mūsu sasniegumiem un mūs turpina apsveikt,” stāsta Edgars Krūmiņš, kurš jaunajiem Jelgavas basketbolistiem novēl cītīgi strādāt treniņos un pie pirmajām grūtībām nepadoties un nemest plinti krūmos, jo uzvaras augļus nesīs jau sen pārbaudītas teorijas un prakses. Bez treniņiem lieli sasniegumi nav iespējami.”

LBS prezidents Raimonds Vējonis: “3x3 basketbola laukumā nav iespējas kaut uz mirkli “paslēpties” aiz partnera pleca. Trāpīts izšķirošais metiens un olimpiskā turnīra rezultatīvākā spēlētāja gods. Prasmīgi diktēts spēles ritms un spēļu izšķirošos brīžos apspēlēti pretinieki. Kvalitatīvi veikts basketbola melnais darbs un gadu garumā veidota komandas ķīmija. emocionālas uzrunas un svarīgi punkti pretiniekiem visnegaidītākajā veidā – olimpiskā zelta recepte ir unikāla un tajā nav aizstājamu detaļu. Viņi visi ir īpaši, un visi pelnījuši šo balvu!”

Foto: basket.lv