ZZ.lv ARHĪVS

BK “Jelgava” Liepājā jāatspēlē 15 punktu deficīts (FOTO)

Jānis Tiltiņš

2021. gada 2. decembris 10:02

265
BK “Jelgava” Liepājā jāatspēlē 15 punktu deficīts (FOTO)

Pirmo spēli “Užavas” Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā aizvadīja basketbola klubs “Jelgava”, kas decembra pirmajā dienā Jelgavas sporta hallē uzņēma “Pafbet” Igaunijas-Latvijas Basketbola līgas klubu BK “Liepāja”. Pēc katastrofālas pirmās ceturtdaļas jelgavnieki tomēr spēja atgūties un izrādīt reālu pretestību profesionālam basketbola klubam. Zaudējums tika piedzīvots ar 15 punktu starpību un, lai “Jelgava” iekļūtu ceturtdaļfinālā, atbildes spēlē jāuzvar vismaz ar +16.

“Komandas vadošie spēlētāji nospēlēja zem katras kritikas. Pretinieks fiziski nebija tik ļoti pārāks, ka mēs nespētu tikt pie ērtām pozīcijām uzbrukumā. Nespējām realizēt pilnīgi brīvus tālmetienus, pat metienus no tieša groza tuvuma, bez pretestības. Lai arī piedzīvojām zaudējumu, es esmu priecīgs, ka puiši atguvās un milzīgu pašatdevi un cīņassparu spēja samazināt rezultāta starpību tā, lai atbildes spēlē mums būtu iespēja atspēlēties. Izejot no ģērbtuves pēc mača saprata, ka mani vīri ir gatavi otrai kaujai un apņēmības pilni sevi pierādīt,” par spēli stāsta BK “Jelgava” galvenais treneris Gatis Justovičs.

Pēc pirmās ceturtdaļas, kas tika zaudēta ar 2:20, BK “Jelgava” atguvās, nākamajā gūstot 14 punktus, bet trešo spēles nogriezni jelgavnieki jau uzvarēja ar 21:13. Pēdējās ceturtdaļas rezultāts bija 19:18, par labu mājiniekiem, bet pēc fināla svilpes rezultāts uz tablo vēstīja 56:71 – uzvara liepājniekiem.

Izcelt var Kristapa Pļavnieka sniegumu, kurš noteikti aizvadīja sezonas labāko spēli, mačā pret liepājniekiem “Jelgava” kluba saspēles vadītājs guva 24 punktus un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus. Uldis Feldmanis sev atvēlētajā laikā guva desmit punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

“Užavas” Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla atbildes spēli BK “Jelgava” aizvadīs 8.decembrī, kad būs jādodas izbraukuma spēlē uz Liepāju. Līdz tam vēl jelgavniekiem viens mačs “Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā, kas 4.decembrī Liepājā būs jāmērojas spēkiem ar “Liepāja/LSSS” komandu, kas ir BK “Liepāja” fārmklubs.


“Užavas” Latvijas kauss basketbolā,

Jelgavas sporta halle, 1.decembris

BK “Jelgava” – BK “Liepāja” 56:71 (2:20, 14:20, 21:13, 19:18)

Jelgava: K.Pļavnieks 24p., U.Feldmanis 10p., R.Pāže 5p. + 7ab, J.Bērziņš 5p., M.Šteinbergs 5p., A.Seņkāns 3p. + 7ab, A.Ginters 2p., A.Justovičs 2p., V.Miķelsons, K.Neimanis, S.Fiļipovs, K.Vējš.

Foto: Ruslans Antropovs