ZZ.lv ARHĪVS

Janeta Rozentāle uzspīd Pateicības dienas turnīrā

Jānis Tiltiņš

2021. gada 1. decembris 13:18

81
Janeta Rozentāle uzspīd Pateicības dienas turnīrā

Basketboliste Janeta Rozentāle, kas pārstāv Amerikas “Florida Atlantic” universitātes sieviešu basketbola komandu aizvadīja individuāli divas veiksmīgas spēles, taču komanda Pateicības dienas turnīrā piedzīvoja divus zaudējumus divās spēlēs.

ASV, kur novembra ceturtajā ceturtdienā svin Pateicības dienas svētkus, kas vēsturiski saistīti ar pļaujas un ražas svētkiem, notiek vairāki ar šiem svētkiem saistīti pasākumi. Dobelnieces J.Rozentāles komanda savā laukumā aizvadīja turnīru, kur bija jāmērojas spēkiem ar “Tulsa” un “Davidson” universitātēm

“Tulsa”, kas savā Amerikas Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) 1.divīzijas čempionāta konferencē nav piedzīvojusi zaudējumu bija Floridas spēlētājām pārāk ciets rieksts un 26.novembrī tika piedzīvots zaudējums ar 68:70. Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkne laukumā devās sākuma sastāvā un nospēlēto 29 minūšu laikā kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju, sakrājot 16 punktus (2p. – 5/7, 1p. – 6/6). Uzbrucēja arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Jau nākamajā dienā bija jāaizvada otra turnīra spēle pret “Davidson” universitātes vienību. Arī šoreiz latviešu basketboliste bija komandas rezultatīvākā spēlētāja ar 13 gūtajiem punktiem (2p. – 4/8, 3p. – 0/1, 1p. – 5/6), taču viņas pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu ar 58:61. J.Rozentāle vēl spēles protokolā atzīmējās ar astoņām atlēcošajām bumbām un divām pieļautām kļūdām.

Nākamā spēle “Florida Atlantic” paradzēta 2.decembrī pret “Boise State.”

Dobelniece šajā sezonā līdz šim sešās aizvadītajās spēlēs vidēji guvusi 12 punktu, veikusi 1,7 rezultatīvas piespēles un izcīnījusi 8,3 atlēcošās bumbas.

Foto: fausports.com