ZZ.lv ARHĪVS

Telpu futbola čempionātā saasinās konkurence (FOTO)

Ruslans Antropovs

2021. gada 30. novembris 11:50

389
Telpu futbola čempionātā saasinās konkurence (FOTO)

Aizvadītajās brīvdienās notika Jelgavas telpu futbola čempionāta “Ziema 2021” otrā kārta, kurā saasinājās konkurence par turnīra līdera titulu.

Otrā čempionāta kārta kļuva zīmīga ar to, ka tribīnēs tika atļauts atrasties ierobežotam skatītāju skaitam. Klātesošie piedeva jaunu garu sacensībām, palielinot futbolistu atbildības līmeni. Ik pa brīdim skatītāji skaļi komentēja notiekošo uz laukuma un uzrunāja spēlētājus, piedodot kopības garu.

Komandu sportiskais gars sita augstu vilni, kas atspoguļojās sīvās cīņās par vārtu guvumiem. Nevienas spēles sākumā nebija iespējams pateikt, kurš ir spēcīgāks par pretinieku. Līdzvērtīgs sniegums radīja pamatotu intrigu katrā spēlē.

Otrās kārtas pirmajā spēlē savā starpā tikās Ozolnieku un Ānes apvienotā komanda FK “Ozolāne” un pieredzējusī FK “LLU”. Novada futbolisti pārsteidzoši ātri izvirzījās spēles vadībā ar Jurija Ivanova un Vitālija Abramova gūtiem vārtiem – 2:0, graujot iepriekš paredzēto universitātes komandas pārākumu.

FK “LLU” futbolisti sajūtot pamatotus draudus piekāpties spēlē, sāka sists bumbu uz vārtiem un līdz pirmā puslaika beigām ar Mareka Ploņa un Klāva Grosberga gūtiem vārtiem izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. Otrā puslaika vidū universitātes futbolistam Eduardam Zecmanim padevās precīzs bumbas raidījums, kurš sagādāja FK “LLU” pirmo uzvaru čempionātā – 2:3.

“JFC-87” ar spēcīgu futbolistu sastāvu stājās pretī FK “Ozolnieki”. Ozolnieku sportisti spēja radīt pamatīgu intrigu spēles sākumā, lieliski izrādot pretestību jelgavniekiem. Grūti pateikt, kā izvērstos spēle ja novadnieki pirmie gūtu vārtus, bet pirmā puslaika otrā daļā “JFC-87” ātri izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru – 2:0. Bumbu vārtos precīzi raidīja Daniels Grauds (Latvijas U-18 futbola čempions) un vienreiz – Arvis Krūmiņš.

Otrā puslaika sākumā Daniels Grauds izvirzīja “JFC-87” vadībā ar trīs vārtu pārsvaru, bet tad notika negaidīts pavērsiens. Divu minūšu laikā Kristaps Baļčūns un Gatis Vārna atguva divu vārtu deficītu FK “Ozolnieki” labā – 3:2.

Novadniekiem bija iespējas izlīdzināt rezultātu, bet diemžēl pievīla precizitāte un pretinieka vārtsarga pārliecinošā spēle. Tikšanās beigās FK “Ozolnieki” pietrūka fizisko spēku un pārliecības savās spējās, kas ļāva “JFC-87” bez īpašām grūtībām gūt vēl trīs vārtus – 6:2. Precīzi bija Rihards Antoņevičs, Kārlis Kinderēvičs un Edgars Fjodorovs.

Trešajā spēlē starp FK “Olaine” un FK “Dobele/Allegro” par favorītiem tika uzskatīti olainieši, bet neviens nevarēja paredzēt, ka jau piektajā spēles minūtē tiks izlemts tās iznākums. “Dobele/Allegro” spēlētāja Dmitrija Kuļiņiča precīzi vārtos raidītā bumba, sagādāja komandai pirmo uzvaru čempionātā – 0:1.

Pēc otras kārtas joprojām nav noskaidroti čempionāta līderi. Trim komandām ir sakrāti 4 punkti un vēl viena – 3. Atlikušajās trīs kārtās jebkura no komandām var pretendēt uz augstu vietu turnīra tabulā, ja vien tas nemainīsies trešā kārtā, kura 5. decembrī tiks aizvadīta Zemgales Olimpiskajā centrā ar skatītāju klātbūtni.

Spēles atļauts apmeklēt ne vairāk, kā 50 skatītājiem, kuriem ir jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts. Ieeja uz spēlēm notiek no stāvlaukuma 4. vidusskolas pusē. Visi skatītāji tiek reģistrēti un tiem tiek norādīta konkrēta vieta.

Turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

JFC-87

2

4

2.

Dobele/Allegro

2

4

3.

LLU

2

4

4.

Olaine

2

3

5.

Ozolāne

2

1

6.

Ozolnieki

2

0

 

Rezultatīvāko spēlētāju piecinieks

Spēlētājs

Vārti

Piespēles

Punkti

Aldis Trukšāns

1

2

3

Eduards Zecmanis

1

2

3

Normunds Kaļķis

0

3

3

Daniels Grauds

2

0

2

Kārlis Kinderēvičs

2

0

2


3. kārtas spēļu grafiks

05.12.2021. 18:00 JFC-87 – Ozolāne

05.12.2021. 19:00 Olaine – LLU

05.12.2021. 20:00 Ozolnieki – Dobele/Allegro

Foto: Ruslans Antropovs