ZZ.lv ARHĪVS

Drošības spilvens pandēmijā - privātā veselības apdrošināšana

Drošības spilvens pandēmijā - privātā veselības apdrošināšana

Vai valsts apmaksātajai veselības aprūpes sistēmai Latvijā šobrīd var pilnībā uzticēties? Vai ikviens var būt drošs, ka vajadzības gadījumā saņems savlaicīgu un atbilstošu medicīnisko palīdzību? 

Šādus jautājumus, īpaši pēdējās nedēļās, uzdod daudzi. Pandēmijas dēļ atcelti plānveida pakalpojumi slimnīcās, ierobežota ambulatorā palīdzība un bažas raisa iespējamā pacientu šķirošana neatliekamajā palīdzībā.

Tikmēr citas veselības problēmas nepazūd un maldīgi domāt, ka tās skar tikai gados vecākus cilvēkus. 2019. gadā teju pusei jeb 42,1 % Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 gadiem bija kāda hroniska slimība vai ilgstošas veselības problēmas, liecina Veselības ministrijas dati.

Kaut gan Zemgales reģionā iedzīvotāji ir vislielākie optimisti par savu veselību – vairāk nekā puse to uzskata par labu vai ļoti labu, 15% savu veselību vērtē kā sliktu vai ļoti sliktu, bet 33% - kā vidēju, liecina CSB apkopojums Iedzīvotāju veselības rādītāji Latvijas reģionos. Liekais svars vai aptaukošanās, kas ir daudzu slimību riska faktors, ir vairāk nekā pusei jeb 61% Zemgales iedzīvotāju. 

Labā ziņa - daudzus veselības riskus var savlaicīgi pamanīt un novērst, laikus apmeklējot zinošus ārstus vai veicot mūsdienīgus izmeklējumus. 

Taču, lai tiktu pie šādiem izmeklējumiem vai speciālistiem par valsts naudu, rindā bieži jāgaida daudzus mēnešus.

Saprātīgākais kompromiss šādā situācijā ir veselības apdrošināšanas polises iegāde. 

262560__61a10e147f5cc.jpg
Reaģējot uz sarežģīto situāciju veselības nozarē, apdrošināšanas kompānija “Compensa Life” novembrī laidusi klajā jaunu, uzlabotu veselības apdrošināšanas piedāvājumu privātpersonām. Ja līdz šim Latvijā ierasts, ka apdrošināšanas polises biežāk iegādājas uzņēmumi saviem darbiniekiem, jauno “Compensa Life” polisi var iegādāties privātpersonas individuāli. 

Jaunā polise sedz plašu veselības aprūpes pakalpojumu klāstu, tostarp:

  • simtprocentīgu pacienta līdzmaksājumu atlīdzību par ambulatorajiem un stacionārajiem pakalpojumiem, 
  • maksas ārstu speciālistu konsultācijas (tai skaitā arī attālinātas ārstu konsultācijas),
  • izmeklējumus ar mūsdienīgām diagnostikas iekārtām (datortomogrāfija, magnētiskā rezonanse, ultrasonogrāfija, rentgens u.c.),
  • laboratorijas izmeklējumus, 
  • ģimenes ārsta, pediatra un medicīnas māsas mājas vizītes un citus pakalpojumus. 

Iepriekš nebijuši jaunumi polisē ir maksas pediatra konsultācijas un fizikālās terapijas procedūras (ultraskaņas terapija, elektroterapija, magnetoterapija un citas). 

Ņemot vērā sarežģīto situāciju veselības aprūpē, svarīgi izvēlēties drošāko rīcību attiecībā uz savu veselību. Krietni mazināt riskus iespējams, neliekot visas likmes uz šobrīd pārslogoto valsts medicīnas sistēmu, bet iegādājoties drošības spilvenu - privāto veselības apdrošināšanu. 

Lai iegādātos veselības apdrošināšanas polisi, sazinies ar “Compensa Life” apdrošināšanas konsultantu, savu apdrošināšanas brokeri vai piesakies konsultācijai, aizpildot pieteikumu mājas lapā vai zvanot uz tālruni 67606939 (darba dienās no 8:30 līdz 17:30).

262560__61a10e1577699.jpg