ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. Dāmām uzvara un piecsetu zaudējums (FOTO)

Maija Laizāne

2021. gada 21. novembris 20:21

280
Volejbols. Dāmām uzvara un piecsetu zaudējums (FOTO)

Pēc lokdauna pārtraukuma atsākoties Baltijas sieviešu līgas spēlēm, dāmu komanda VK „Jelgava” nedēļas nogalē Jelgavas Sporta hallē uzņēma divas igauņu vienības, pirmajā dienā ar pārliecinošu 3:0 pieveicot „Barrus/Võru VK”, bet otrajā ar 2:3 piekāpjoties Tartu „TŰ/Bigbank vienībai”.


Lai arī turnīra tabulā Veru meitenes pagaidām dzīvo vairāk lejasgalā, gluži bez punktiem komanda nav – līdzšinējās septiņās spēlēs bija izcīnītas divas uzvaras, un bez cīņas netika atdota spēle arī Jelgavā. Mājinieces gan lielākoties atradās vadībā, taču pirmā seta vidusdaļā sešas reizes tablo rādīja neizšķirtu un trešais sets sākās ar 6:1 viešņu labā. Noslēgumā gan 25:20, 25:14, 25:14 un 3:0 VK „Jelgava” volejbolistēm.


Sestdien gaidīja jau paredzami spēcīgāks pretinieks – pērnās sezonas bronzas medaļnieces „TŰ/Bigbank”. Pirmajā setā līdzīgā cīņā pirmās pie setbumbas tika un to realizēja igaunietes, divi nākamie noslēdzās ar 25:21 un 25:19 VK „Jelgava” labā, ceturtajā diemžēl uzvaras pavediens pārtrūka (19:25) un piektajā, iespējams, jau pietrūka laika, lai no neveiksmīgā sākuma (3:10) attaptos. 9:15, spēlē 2:3, un tomēr vismaz punkts arī turnīra tabulā.

„Varbūt mazliet par ātru noticējām, ka uzvarēsim. Varbūt pēc vakardienas spēles ietekmēja arī nogurums, jo mēnesi neesam trenējušās,” pēcspēles intervijā LTV žurnālistam atzina komandas kapteine Sanda Ragozina. Līdzīgs sarunā ar „Ziņām” bija arī komandas galvenā trenera Alda Bērziņa vērtējums: „Igauņu komanda visu šo laiku bija trenējusies un arī spēlējusi, mums pirms šīs spēles sanāca divi treniņi. Tur jau tā atšķirība arī parādījās.”


Rezultatīvākā spēlē pret Tartu vienību bija Līga Petuhova (18 punktu), pa 15 pievienoja Inese Jursone un Līva Sola. Arī iepriekšējā dienā pret Veru statistikas līderos Līva ar 14 punktiem, Līga ar 12, pa 11 Lienei Šimkusei un Kristīnei Gabranovai. Vairākas epizodes ar atjautīgi gūtiem punktiem noslēdza arī cēlāja un komandas kapteine Sanda, citkārt acīgi sadalot bumbas uzbrucējām laukumā.


Igaunietes būs pretiniekos arī nākamajā spēlē – „TalTech/Tradehouse” 27. novembrī Tallinā.


Foto: Ruslans Antropovs