ZZ.lv ARHĪVS

Pieejams trešais un noslēdzošais vēstures faktu maršruts "Iedvesmojies Jelgavā"

zz.lv

2021. gada 21. novembris 17:18

54
Pieejams trešais un noslēdzošais vēstures faktu maršruts "Iedvesmojies Jelgavā"

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs izstrādājis trešo un noslēdzošo, ar vēstures faktiem piesātināto, maršrutu "Iedvesmojies Jelgavā", kurā iekļautas 12 apskates vietas, kas Jelgavas iedzīvotājiem un viesiem pieejamas, izmantojot aplikāciju Tours Across Baltics, informē Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Maršruts "Iedvesmojies Jelgavā!" iepazīstinās ceļotājus ar slaveniem cilvēkiem, kas dzimuši vai strādājuši Jelgavā, kā arī nozīmīgām vietām pilsētā. Dodoties pastaigā, būs iespēja apskatīt namu, kurā savus pēdējos dzīves gadus pavadījis teātra tēvs Ādolfs Alunāns, kā arī apmeklēt viņa atdusas vietu. Savukārt Vecpilsētas ielas kvartālā ikviens varēs aplūkot Jelgavas daļu, kur saglabājušās senākās pilsētas koka ēkas. Netālu no Vecpilsētas ielas namiem atrodas tēlnieka Kārļa Īles veidots vides objekts "Laika rats 100", kas atklāj vēsturiskus faktus par Latviju un Jelgavu, kā arī ļauj iemūžināt sevi "spoguļu" pašbildēs. Visos laikos cilvēkus ir vadījusi un iedvesmojusi mīlestības tēma, apmeklējot Mīlestības aleju, interesentiem būs iespēja uzzināt, kā radies šīs vietas nosaukums un ar kādu tradīciju šī vieta saistīta.

 

Ikviens lejupielādējot aplikāciju Tours Across Baltics var noklausīties audio stāstus un lasīt aprakstus par Jelgavas tūrisma objektiem latviešu, angļu un krievu valodā. Jāatzīmē, ka interaktīvajās tūrēs iekļauti ne tikai aplikācijā atrodamie pilsētas objekti, bet arī citi, mazāk zināmi.

 

Maršruts paredzēts kā ģimenēm, tā individuālajiem ceļotājiem. Tas ir vieglas grūtības pakāpes, tomēr jāņem vērā, ka tūres distance ir gandrīz 2 reizes lielāka nekā iepriekšējos maršrutos un sastāda apmēram 11 kilometrus. Maršruts izveidots pilsētas robežās, paredzēti posmi gan pa asfaltētu, gan pa grants seguma ceļu.

 

Interaktīvo maršrutu apraksti un kartes pieejamas tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv

 

Vienotā lejupielādes saite aplikācijai Tours Across Baltics pieejama ŠEIT.

 

 


Foto: Jelgava. lv