ZZ.lv ARHĪVS

Ar Latvijas karogu pie sirds

Maija Laizāne

2021. gada 18. novembris 13:44

284
Ar Latvijas karogu pie sirds

Augstākā līmeņa starptautisku sacensību apbalvošanas ceremonijā sportistu sumināšanai par godu tiek pacelti valstu karogi. Nupat novembra sākumā Belgradā starp tiem bija arī Latvijas sarkanbaltsarkanais – pasaules U23 čempionātā brīvajā cīņā līdz 86 kilogramu svara kategorijā bronzas medaļu izcīnīja Ivars Samušonoks. Zelta medaļnieks mēdz pēc oficiālās daļas arī ar karogu bildēties, bet Ivars pagaidām teic: „Man karogs ir vienmēr pie sirds.” Tas ir – kreisajā pusē pie sporta triko, ar kuru cīkstonis iziet arēnā.


– Pasaules čempionāta bronza – domāju, daudzi tagad lepni par tevi, un par savu absolventu palepojusies arī Staļģenes vidusskola. Pastāsti, kas rīdzinieku saista ar Staļģeni un ko tev šī vieta nozīmē? – jautāju savas sportista karjeras līdz šim augstāko punktu sasniegušajam cīkstonim.

Kas saista? Pirmām kārtām mans treneris Krišjāņa Kundziņa skolā Ivars Drupa, kas tur dzīvo un ir Staļģenes vidusskolas absolvents. Otrām kārtām – pats esmu pabeidzis Staļģenes vidusskolu. Līdz 11. klasei mācījos vidusskolā Rīgā, bet 12. klasē sapratu, ka ar nopietniem treniņiem to nevarēšu savienot: pēc rīta treniņa stundas nācās kavēt, vakarā pēc skolas dienas pietiekami intensīvam treniņam nepietika spēka. Kopš jaunieša vecuma Dzirniekos un vēlāk Staļģenē vasarā biju dzīvojis treniņnometnēs, pazinu vidusskolas direktoru Aivaru Nagli. Pēc viņa un arī trenera padoma izlēmu sporta dēļ pāriet uz tālmācību, un tādā veidā arī pabeidzu vidusskolu Staļģenē.

Visu interviju lasiet 17. novembra „Zemgales Ziņās”.

Foto no sportista albuma